Țări din Europa au impus restricții de teama unui nou val COVID-19. Autoritățile nu vor ca virusul să îi ia prin surprindere. Unele state au hotărât reintroducerea măștii de protecție obligatorie.

Citește si: Bilanț coronavirus 13- 19 iunie: 2.609 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Dacă ne bucuram că după doi ani de pandemie, restricțiile s-au ridicat, ei bine acestea vor reveni.

Oamenii s-au bucurat de libertate, însă nu pentru mult timp.

Masca de protecție revine în UE

Cazurile Sars-Cov-2 au început să crească considerabil. Din această cauză, s-a decis să fie din nou reintroduse mai multe restricții astfel încât să se încerce ca virusul să nu se mai răspândească.

Una dintre țările care au luat deja măsuri este Franța. Oamenii trebuie să poarte masca de protecție în spațiile aglomerate. Această măsură nu este încă obligatorie, dar este o recomandare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Portugalia s-a decis ca masca chirurgicală să fie obligatorie în toate mijloacelor de transport în comun. La începutul lunii s-au înregistrat 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citește si: Pandemia Covid-19 înregistrează o intensificare de infectări la începutul verii

Italia a hotărât să reintroducă o măsură similară ca cea din Portugalia, însă momentan nu cere purtarea măștii și în avioane.

Citește si: VIDEO- Epidemiologul Octavian Jurma anunţă o nouă variantă Omicron în România. Când începe valul 6 al pandemiei

Și Spania a luat măsuri în această privință. Oficialii au luat o decizie cu privire la masca de protecție astfel încât virusul să nu se răspândească din nou și iar spitalele să fie pline cu infecții de COVID-19.

Măștile de protecție au ajuns astfel aici să fie necesare în toate spațiile sanitare, inclusiv în farmacii și bineînțeles în toate mijloacele de transport în comun.

Grecii nu au stat nici ei pe loc. Acolo s-a hotărât să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile aglomerate. Nerespectarea acestei măsuri vă poate risca o amendă de 300 de euro.

Citește si: Alertă de holeră la granițele României! Autoritățile sanitare iau măsuri pentru ca situația să nu scape de sub control


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si