Chirurgul care l-a operat pe Papa Francisc miercuri după-amiază le-a declarat jurnaliştilor că operaţia a decurs fără complicaţii, iar Papa este treaz şi binedispus, potrivit Vatican News.

Citește și: VIDEO- Papa Francisc, operat de urgenţă la abdomen

Pontiful argentinian fusese internat mai devreme în cursul zilei la spitalul Gemelli din Roma, unde este de așteptat să stea câteva zile.

"Sfântul Părinte a reacționat bine atât la operație, cât și la anestezie. Este deja treaz... a făcut deja o glumă", a declarat reporterilor chirurgul care l-a operat, Sergio Alfieri.

Operația Papei Francisc - conferință de presă a medicului chirurg

Operația Papei Francisc - conferință de presă a medicului chirurg

Papa Francisc, operație la 86 de ani

Doctorul Sergio Alfieri, chirurgul care l-a operat pe Papa Francisc la Spitalul Gemelli din Roma miercuri după-amiază, le-a declarat jurnaliştilor că operaţia a decurs fără complicaţii şi că se așteaptă ca Papa să-şi revină complet în termenul obişnuit pentru o astfel de intervenţie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

El a confirmat că procedura chirurgicală de hernie cauzată de cicatrici de la operațiile vechi nu a fost o operație de urgență.

„Dacă ar fi fost o urgență, am fi intervenit ieri când a venit la spital pentru o scanare CT programată”, a spus el.

Toate audiențele papale au fost anulate până pe 18 iunie pentru a-i oferi pontifului timp să-și revină.

Biroul de presă al Vaticanului a declarat că operațiunea „a decurs fără complicații și a durat trei ore”.

Papa, care a suferit o intervenție chirurgicală la colon în 2021, suferea de o hernie care „provoca simptome recurente, dureroase și care se agravau”, a declarat mai devreme purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Papa Francisc, operație de hernie de trei ore

Papa Francisc, operație de hernie de trei ore

Papa a mers la spital în mașina lui albă Fiat 500 

Papa Francisc arătase bine dispus miercuri dimineață, în timpul audienței sale obișnuite de la Vatican, făcând semn mulțimilor adunate în timp ce a ieșit în Piața Sf. Petru cu papamobilul său.

Apoi a plecat la spital cu mașina lui albă Fiat 500, escortată de poliție. Francis suferea de o hernie incizională pe locul unei cicatrici de la o intervenție chirurgicală anterioară.

Papa a fost plasat sub anestezie generală și a fost reparat peretele abdominal cu o plasă chirurgicală.

Spitalul Gemelli este alegerea favorită a pontifilor, până la punctul de a fi supranumit „Vatican 3” de către Papa Ioan Paul al II-lea, care a fost tratat de nouă ori acolo, petrecând în total 153 de zile în spitalul din capitala Italiei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si