Preotul Calistrat a intervenit în scandalul momentului și explică prin ce trece acum Visarion Alexa. Marele duhovnic a vorbit despre acuzațiile de agresiune sexuală de care este acuzat Visarion Alexa. Părintele, în cauză, și-a recunoscut faptele, apoi i-a fost retrasă funcția de paroh.

Citește si: Cine este soția preotului Visarion Alexa. Deși este acuzat de agresiune sexuală, cei doi au 4 copii împreună

Visarion Alexa și-a recunoscut faptele în fața superiorilor săi și a rămas fără funcție. El trebuie să informeze constant Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor. Măsurile luate de Arhiepiscopie vor rămâne neschimbate până când se va pronunța sentința de către instanța judecătorească.

Ce spune părintele Calistrat în legătură cu acest scandal de proporții

Preotul Calistrat nu a stat departe de acest scandal. Părintele a mărturisit că și el a trecut printr-o astfel de experiență. „Şi eu am trecut prin chestia asta. Am avut suficiente enoriașe din astea. Nu obraznice, oleacă de îndrăzneală si au aruncat tot felul de aluzii sau tot felul de chestiuni. Acum eu cred următorul lucru, părerea mea personală: nu știu în ce măsură a greșit părintele, mai ales că e om însurat cu soție, cu copii. Nu cred că era neapărat pentru dânsul, cheia principală, ca să facă el avansuri persoanei respective, treaba lor ce or fi vorbit.

Auzisem ceva că erau prieteni de doi ani și vorbeau permanent la telefon.", a spus părintele Calistrat pe YouTube.

Marele duhovnic a declarat că și el a avut conversații cu astfel de persoane și, spune el, le-a salvat în telefon în funcție de „problemele" pe care le avea fiecare. Părintele afirmă că ajunsese chiar la 200 de mesaje și 800 de apeluri primite în aceeași zi, de la aceeași persoană.

Citește si: Parohul Visarion Alexa, sub control judiciar

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Aflați că am avut și eu persoane, nu le spun obsedate, era ceva patologic, acum le am însemnate în telefon după apucături: doamna cu chef de vorbă, doamna cu vrăji în cap, doamna cu chef de ceartă, doamna îndrăzneață, doamna tupeistă, și când sună scriu: sunt la spovedit sau la slujbă, vă rog lăsați mesaj. Nu știu la ce record a ajuns părintele Visarion, dar eu am ajuns la 200 de mesaje primite într-o zi de la aceeași persoană și 800 de apeluri. Îmi spunea același lucru: dacă mă calci pe bec mă duc la Mitropolie și spun că îți bați joc de mine”, spune părintele Calistrat.

Părintele Calistrat spune că, în această situație, greșeala principală îi aparține preotului Visarion Alexa, pentru că nu a fost prudent.

„Aici greșeala principală o are părintele pentru că nu a fost prudent: să ai undeva un loc vizibil, uitați este cameră, se vede, nu încercați să faceți prostii sau gesturi obscene. De ce-mi miroase mie că ar fi ceva cusut ușor cu ață alba. Pare interesant următorul fenomen: cum de tu, supărată, atinsă, deranjată, abuzata, agresată de ce ți s-a întâmplat ție treaba asta în aprilie și tu ai venit tocmai în septembrie? Dacă ți s-a întâmplat azi,

azi te-ai dus! Ca să nu se perpetue problema. Aș putea spune că doamna a fost bine pregătită exact în ce trebuia să facă sau dirijată de cineva. Și biserica are dușmanii ei”, a mai spus părintele Calistrat.

Ce spune Dan Negru despre acest scandal

Dan Negru și-a exprimat opinia în legătura cu scandalul momentului. Prezentatorul TV a mărturisit că nu-l cunoaște pe Visarion Alexa și că a fost invitat de către acesta la un podcast, însă l-a refuzat.

dan negru

Dan Negru spune că a refuzat invitația la podcastul lui Visarion Alexa.

[Sursa foto: Facebook]

„Nu-l cunosc pe Visarion Alexa. M-a invitat la podcastul lui dar cum nu mă duc deloc la podcasturi, l-am refuzat și nu l-am întâlnit.
Frauda, abuzul, păcatul sunt ale fiecăruia in parte. Sunt pe CNP-ul din buletin.
Dar noi ne pricepem cel mai bine să le generalizăm.
Politicienii sunt hoți și doctorii șpăgari.
Monarhia nu era bună că l-am avut pe Carol al II-lea, fotbaliștii sunt proști și cântărețele ușuratice. Mereu am generalizat. Degeaba l-am avut pe Ferdinand că noi am văzut doar erorile lui Carol II-lea, degeaba Dinu, Lucescu sau Gică Popescu sunt parteneri excelenți de dialog, noi am văzut doar blocnotesu' lui Claudiu Răducanu.
Nimeni nu generalizează mai bine ca noi.”, spune Dan Negru.

Citește si: Ce spune Biserica Ortodoxa despre incinerarea lui Andrei Gheorghe: "El a spus ca nu crede in Dumnezeu, așa ca biserica..."

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Omul de televiziune spune că e firesc ca fiecare om să greșească, de asemenea „Frauda, abuzul, păcatul sunt în CNP-ul nostru”.

„Poate greșesc și bisericile când pun in cârca oamenilor lor mai mult decât pot ei duce.
Eu n-am uitat însă niciodată că-n fruntea bisericii ortodoxe nu e patriarhul Daniel si nici in fruntea catolicilor nu e Papa de la Roma.
E un tânăr de vreo 30 de ani care mi-a spus că-mi va da odihnă atunci când voi fi împovărat.
E singurul pe care-L cred. Ceilalți să-și ducă păcatele și greșelile fiecare pe CNP propriu!
"Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă"- Iisus-”, a adăugat Dan Negru.

Citește si: Părintele Visarion Alexa și-a recunoscut toate faptele. Ce măsuri au fost luate împotriva acestuia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si