Pască fără aluat. Vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște!

Ingrediente pasca fără aluat

Pască fără aluat. O rețetă perfectă și delicioasă pentru Paşte

Pască fără aluat. O rețetă perfectă și delicioasă pentru Paşte

pentru o formă cu inel detașabil cu diametrul de 21 cm

820 de grame de brânză de vaci

4 ouă mari

150 de grame de zahăr

100 de grame de făină+ 1 lingură pentru fructele uscate (dacă le folosiți)

150-250 de grame de fructe uscate (opțional): eu am folosit 50 de grame de stafide, 60 de grame de mango, 60 de grame de coajă de portocală confiată și 80 de grame de curmale fără sâmburi, tăiate bucățele

coaja rasă de la 2 lămâi bio, doar partea galbenă, de la suprafață

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

2 linguri de extract de vanilie/2 plicuri de zahăr vanilat (eu am folosit 2 plicuri de zahăr vanilat bourbon)

300 de grame de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime

un vârf de cuțit de sare

unt pentru uns forma

1 lingură de făină pentru tapetat forma

Mod de preparare pască fără aluat

Ce fel de brânză folosim?

Pentru a prepara rețeta de pască fără aluat, se poate folosi cu succes o brânză de vaci. Se poate prepara, de asemenea, în casă.

Pregătirea compoziției de pască fără aluat

Primul lucru de făcut este aprindrea cuptorului.

Se fixează la 170 de grade Celsius. În castronul cu brânză de adaugă frișcă, vanilie și zahăr. Se mixează ingredientele, până la omogenizare. Se mixează timp de 4-5 minute, apoi se adaugă ouăle, pe rând. După fiecare ou adăugat, se mixează în continuare.

Citește și: Pască dobrogeană cu portocale confiate

Se adaugă coaja de lămâie și se mixează compoziția pentru pască. Se adaugă și făina și se mixează. 

Pregătirea și adăugarea fructelor uscate în compoziție

Pască fără aluat. O rețetă perfectă și delicioasă pentru Paşte

Pască fără aluat. O rețetă perfectă și delicioasă pentru Paşte

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Adaosul fructelor este opțional. Pentru această rețetă se folosesc 50 de grame de stafide, 60 de grame de mango, 60 de grame de coajă de portocală confiată și 80 de grame de curmale fără sâmburi, tăiate bucățele. 

Se împart 1 lingură de făină între fructele uscate și se pudrează bine înainte de a le adăuga în compoziție. 

Pască fără aluat – coacere

Pentru coacere se folosește o formă de tort cu pereți detașabili, diametrul 21 de centimetri. Se unge înainte cu unt și se tapetează cu făină.

Se toarnă aluatul în formă și se nivelează cu dosul unei linguri. 

Se coace pasca în cuptorul preîncins la la 170°C, mod de coacere static, căldură de sus și de jos, la o înălțime medie.

Citește și: Rețetă drob de miel pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si