Pască fără aluat. O rețetă perfectă și delicioasă pentru Paşte
Pască fără aluat. Pasca este un preparat tradițional, nelipsit de pe mesele oamenilor la masa de Paște. Aceasta se prepară rapid, în doar câțiva pași simpli.
Pască fără aluat. Vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște!
Ingrediente pasca fără aluat
Pască fără aluat. O rețetă perfectă și delicioasă pentru Paşte
pentru o formă cu inel detașabil cu diametrul de 21 cm
820 de grame de brânză de vaci
4 ouă mari
150 de grame de zahăr
100 de grame de făină+ 1 lingură pentru fructele uscate (dacă le folosiți)
150-250 de grame de fructe uscate (opțional): eu am folosit 50 de grame de stafide, 60 de grame de mango, 60 de grame de coajă de portocală confiată și 80 de grame de curmale fără sâmburi, tăiate bucățele
coaja rasă de la 2 lămâi bio, doar partea galbenă, de la suprafață
2 linguri de extract de vanilie/2 plicuri de zahăr vanilat (eu am folosit 2 plicuri de zahăr vanilat bourbon)
300 de grame de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
un vârf de cuțit de sare
unt pentru uns forma
1 lingură de făină pentru tapetat forma
Mod de preparare pască fără aluat
Ce fel de brânză folosim?
Pentru a prepara rețeta de pască fără aluat, se poate folosi cu succes o brânză de vaci.
Se poate prepara, de asemenea, în casă.
Pregătirea compoziției de pască fără aluat
Primul lucru de făcut este aprindrea cuptorului. Se fixează la 170 de grade Celsius. În castronul cu brânză de adaugă frișcă, vanilie și zahăr. Se mixează ingredientele, până la omogenizare. Se mixează timp de 4-5 minute, apoi se adaugă ouăle, pe rând. După fiecare ou adăugat, se mixează în continuare.
Adaosul fructelor este opțional. Pentru această rețetă se folosesc 50 de grame de stafide, 60 de grame de mango, 60 de grame de coajă de portocală confiată și 80 de grame de curmale fără sâmburi, tăiate bucățele.
Se împart 1 lingură de făină între fructele uscate și se pudrează bine înainte de a le adăuga în compoziție.
Pască fără aluat – coacere
Pentru coacere se folosește o formă de tort cu pereți detașabili, diametrul 21 de centimetri. Se unge înainte cu unt și se tapetează cu făină.
Se toarnă aluatul în formă și se nivelează cu dosul unei linguri.
Se coace pasca în cuptorul preîncins la la 170°C, mod de coacere static, căldură de sus și de jos, la o înălțime medie.