În scopul sprijinirii misiunii de poliție aeriană a NATO, începând cu sfârșitul lunii noiembrie, Germania trimite patru avioane Eurofighter în România, potrivit unei surse din domeniul securității.

Eurofighter este avionul de luptă multirol. De asemenea, acesta are cea mai mare performanță din noua generație.

Inițial, acesta a fost proiectat ca avion de luptă în scopul protecției spațiului aerian. În acest scop a fost echipat cu o combinație de arme, inclusiv proiectile puternice cu raza medie și scurtă de acțiune.

Agenția de presă Reuters a notat faptul că această decizie vine la câteva săptămâni în urma atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Riscurile de securitate pentru alianța militară ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă au crescut în urma atacurilor care au avut loc lângă granița cu România.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Patru avioane de vânătoare vor fi trimise de Germania, în România

Patru avioane de vânătoare vor fi trimise de Germania, în România

[Sursa foto: Wikipedia]

Loviturile rusești din apropierea graniței, clasificate drept „destabilizatoare"  

În luna septembrie, șeful NATO, Jens Stoltenberg a calificat drept „destabilizatoare" loviturile rusești din apropierea graniței. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă nu au fost indicii cu privire la faptul că Rusia intenționa să lovească un membru NATO.

Citește și: Avioane trimise de Rusia pentru interceptarea dronelor americane, în apropiere de Crimeea anexată. ,,Rusia a trimis două avioane de luptă pentru a preveni o posibilă încălcare a frontierei''

De asemenea, potrivit sursei de securitate, primii dintre cei până la 80 de soldați germani care vor fi găzduiți la o bază militară de lângă Constanța, în cursul zilei de joi vor pleca spre România.

Forțele aeriene germane au sprijinit misiunea de poliție aeriană NATO

Misiunea de poliție aeriană a NATO în România a fost sprijinită în trecut de forțele aeriene germane.

Mai mult decât atât, potrivit Reuters, alianța și-a consolidat prezența militară de-a lungul flancului estic în urma invaziei Rusiei în Ucraina, în anul 2022.

Citește și: Ce sunt avioanele de luptă F-35 și de ce face România această achiziție. Sunt cele mai avansate aeronave de securitate, în secolul 21

Totodată, marți au fost trimise primele cinci avioane de luptă F-16, de către Olanda, cu scopul de a fi utilizare pregătirii piloților ucraineni. MApN a precizat că avioanele au aterizat la baza aeriană de la Fetești.

În scopul folosirii în noul centru european de pregătire a piloților din România, Olanda va livra între 12-18 avioane F-16 din forțele aeriene. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si