Close sidebar
Close sidebar

Pe 15 august se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului! Traditii si obiceiuri in aceasta zi!

Sfanta Maria Mare de pe 15 august 2018 este una dintre cele mai mari sarbatori din an. Adormirea Maicii Domnului este sarbatoarea care praznuieste trecerea Fecioarei Maria la cele vesnice. Fecioara Maria, mama Lui Iisus Hristos, este considerata cea mai importanta femeie a crestinatatii, astfel ca inainte de Sfanta Maria Mare, de pe 15 august 2018, crestinii tin o perioada de post de doua saptamani.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In fiecare an, pe data de 15 august sarbatorim Adormirea Maicii Domnului, in timp ce Nasterea Maicii Domnului este sarbatorita pe 8 septembrie. Exista o serie de traditii si superstitii de care este bine sa se tina cont de Sfanta Maria Mare de pe 15 august 2018.

O serie de traditii si superstitii au loc de Sfanta Maria Mare, pe 15 august 2018. Asadar, femeile merg de Sfanta Maria Mare, pe 15 august 2018, la biserica si impart prune si struguri, iar apoi merg la cimitir si tamaiaza mormintele celor plecati dintre noi. Cand ajung acasa impart si din bucatele pe care le pregatesc pentru aceasta zi de Adormirea Maicii Domnului. De asemenea, o alta traditie de Sfanta Maria Mare, pe 15 august 2018, spune ca ciobanii coboara cu oile de la munte, iar scaldatul in raurile spurcate de cerb este interzis. Daca aproape de ziua de Sfanta Maria Mare, pe 15 august 2018, infloresc trandafirii se spune ca toamna este lunga.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Multi crestini tind sa considere ca de Sfanta Maria Mare, pe 15 august 2018, nu se spune "La multi ani" celor care poarta acest nume ca urmare a faptului ca praznuim Adormirea Maicii Domnului.

Biserica, de fapt, chiar indica sa se sarbatoreasca aceasta zi pentru ca, desi praznuim Adormirea Maicii Domnului, este vorba de trecerea Fecioarei Maria la o alta viata, la viata vesnica. Asadar, crestinii la acest lucru trebuie sa se gandeasca, de fapt. Chiar daca este vorba de Adormirea Maicii Domnului, de moarte, de fapt, ceea ce simbolizeaza cu adevarat Sfanta Maria Mare de pe 15 august 2018 este trecerea Fecioarei Maria la viata vesnica, iar faptul ca Fecioara Maria este alaturi de Fiul ei, Domnul Iisus Hristos, este o mare bucurie.

 

Sursa: SpyNews

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI