Pământul reprezintă prima noastră casă, încă de când venim pe lume. În fiecare an, pe data de 22 aprilie este sărbătorită Ziua Pământului.

În această zi, oamenii din întreaga lume sărbătoresc planeta care de-a lungul anilor ne-a adăpostit și ne-a hrănit pe noi, dar și pe strămoșii noștri. 

Iată ce simbolizează Ziua Pământului și ce informații interesante există despre această sărbătoare la nivel mondial.

Semnificația Zilei Pământului

Ziua Pământului împărtășește aceleași valori de bază cu evenimentul Ora Pământului (care a avut loc pe data de 23 martie 2024). Așa cum atunci când este Ora Pământului, oamenii sunt încurajați să reducă din consumul energiei electrice pe o anumită perioadă de timp și să găsească metode mai prietenoase cu planeta prin care să își desfășoare activitățile, așa se întâmplă și de Ziua Pământului.

maini care tin pamantul

Ziua Pământului a fost fondată în anul 1970.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Cum recunoaștem ambalajele cu garanție? Procesul de reciclare, explicat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Practic, această zi specială este menită să atragă atenția asupra degradării mediului înconjurător și  asupra poluării masive. Totodată, oamenii sunt încurajați, așa cum am specificat, să găsească alternative blânde cu mediul înconjurător, având în vedere că planeta, mai presus de toate, ne este și casă.

De Ziua Pământului, oamenii pot încerca să nu se mai deplaseze cu mașina și să folosească bicicleta sau să acorde mai multă atenție reciclării.

În această zi sunt încurajate și filmele educative/documentarele cu privire la importanța Pământului și descoperirea de noi metode prin care să încercăm, așa cum putem, să îl protejăm. Activitățile în aer liber sunt pe deplin încurajate, mai ales dacă ele nu implică poluarea cu deșeuri sau utilizarea energiei în vreun fel.

Informații interesante despre Ziua Pământului

Așa cum spuneam, Ziua Pământului are o dată fixă, pe 22 aprilie, iar această zi mai este cunoscută și ca „ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător”. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970 din dorința de a trezi clasa politică care se arăta dezinteresată față de mediul înconjurător, conform Agerpres.

planeta pamant

Ziua Pământului mai este cunoscută și ca „ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător”.

[Sursa foto: Freepik]

În primul an, Ziua Pământului a fost celebrată în mare parte de persoane tinere și foarte tinere, cetățeni americani. Wikipedia scrie că în perioada în care a fost fondată Ziua Pământului au avut loc mai multe evenimente importante, printre care și un accident nuclear în Carolina de Sud, la centrala nucleară din Savannah River. Poluarea cu gaze și fum a fost foarte mare, iar încă din acea perioadă a început să se vorbească tot mai des despre mediul înconjurător.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Au înflorit cireșii japonezi din Parcul Herăstrău! Cele mai frumoase imagini i cu acești arbori și cu florile lor de poveste

Ziua Pământului a devenit din ce în ce mai cunoscută nu doar în America și în împrejurimile sale, ci în peste 140 de țări. În anul 1990 peste 200 de milioane de oameni au „îmbrățișat” Ziua Pământului, creând o manifestare remarcabilă, militând împreună pentru un viitor mai bun al planetei.

Chiar dacă Ziua Pământului a fost fondată în anul 1970, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a recunoscut ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ abia în anul 2009.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si