Ploi puternice înregistrate în ultimele zile au provocat breşe în baraje la Edenville şi Sanford şi au antrenat o creştere bruscă a nivelului apelor râului Tittabawassee, care trece pe la marginea Midland, un oraş cu 41.000 de locuitori, situat la 200 de kilometri nord de Detroit.

Aproximativ 10.000 de persoane care locuiesc în apropierea râului au fost îndemnate să se refugieze în centre de primire de urgenţă.

”Anticipăm un nivel istoric al apei”, declara marţi seara guvernatoarea din Michigan, Gretchen Whitmer, care a declarat starea de urgenţă în această regiune.

Centrul oraşului Midland ar putea fi inundat de ape, care ar putea urca până la trei metri, a avertizat ea într-o conferinţă de presă.

Această catastrofă intervine în contextul în care Michigan este unul dintre statele cele mai afectate de pandemia covid-19.

Mii de persoane evacuate în Michigan, după revărasarea a două baraje

Guvernatoarea a cerut persoanelor evacuate să poarte mască de protecţie şi să respecte gesturi barieră, pentru a evita contaminări cu noul coronavirus în centrele de primire.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Vama Nădlac, încă o zi a umilinței

Citeste si: Ludovic Orban face un nou anunţ

Citeste si: Adolescent de 17 ani, anchetat după ce a şantajat conducerea unei unităţi de învăţământ din Constanţa

persoane evacuate în Michigan

Serviciile meteorologice (NWS) au emis un buletin de alertă cu privire la revărsări bruşte de-a lungul râului, valabil până miercuri seara (ora locală), avertizând că situaţia este ”deosebit de periculoasă”.

Citeste si: Coșmar fără sfârșit pentru Carmen Harra! Nu o poate executa silit pe femeia pe care a acuzat-o că i-a furat casa și nu are dreptul la despăgubirile de 650.000 de dolari!

Grupul chimic Dow- al cărui sediu social se află la Midland, a anunţat implementarea unor măsuri împotriva inundaţiilor şi închiderea instalaţiilor situate în zona de risc.

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări pe Twitter că Executivul supraveghează ”de aproape inundaţiile în centrul Michiganului”.

”Rămâneţi în siguranţă şi ascultaţi oficialii locali”, le transmite el locuitorilorîn acest mesaj.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si