Iată ce trebuie să faci pentru rețeta de plăcintă cu mere, ca aceasta să fie pufoasă și savuroasă!

Ingrediente plăcintă cu mere

Pentru blaturi

  •  500 g făină;
  •  200 g unt moale/untură;
  •  100 g smântână;
  •  1 ou;
  •  150 g zahăr;
  •  2 fiole zahăr vanilat;
  •  10 g praf de copt;
  •  1 vârf de cuțit de sare;

Pentru umplutură

  •  1, 5 kg mere;
  •  3 linguri zahăr;
  •  1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră;

Plăcintă cu mere, reţeta de vară: Cum se prepară?
Plăcintă cu mere, reţeta de vară: Cum se prepară?

Citeste si: Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert

Mod de preparare

Mai intai incepem cu umplutura, pentru a se putea răci. Pentru umplutura plăcintei cu mere, se spală merele, se dau pe răzătoarea mare. Se pun la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Se adaugă și scorțișoara după 5 minute. După care se amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, apoi se dă de pe foc și se lasă la răcit.

Într-un bol mare, se freacă untul cu zahărul. Se adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. După care se pune și smântâna, care se amestecă până la omogenizare.

Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Astfel, separat, pentru aluatul de plăcintă cu mere, se combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.

Plăcintă cu mere, reţeta de vară: Cum se prepară?
Plăcintă cu mere, reţeta de vară: Cum se prepară?

Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile. Se pune prima foaie în tavă și se așază umpltura deasupra.

Mai apoi se întinde și a doua bilă de aluat și apoi se acoperă cu ea umplutura din tavă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul.

În final, se scoate din cuptor și lasă la răcit. Dacă vrei, presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.

Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si