În Mamaia au apărut 50 hectare de plaje noi. Nisipul s-a extins văzând cu ochii, dar beach barurile au avut de suferit. Fiind o porțiune nouă de pământ, una care nu exista în acte, orice activitate economică a fost interzisă.

Mai aproape de apă

Ioana, administrator de plajă: "Sunau, întrebau: putem să stăm cu șezlongul, putem să stăm aproape de apă? Mai ales cei care sunt cu copii, și fără copii.

Vin la mare să se bucure!"

De la o lățime maximă de 150 de metri, plajele au ajuns la 350 de metri. Asta însemna un drum lung de la șezlong și până la apă.

Citeste si: De ce se mănâncă mici de 1 Mai 2022? Tradiţii de Ziua Muncii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D: "Primele șezlonguri pe anul acesta au fost deja amenajate, însă au rămas tot pe vechea bucata de nisip. Odată ce operatorii vor primi unda verde pentru mutarea lor la mal, turiștii nu vor mai fi nevoiți sa parcurgă mai bine de 150 de metri în plus ca să ajungă la apă."

Au mai rămas 20 de metri până la balize

O altă problemă ține de porțiunea rămasă pentru înot. Înainte, turiștii puteau înainta 150 de metri până la balize. Acum au rămas, pe alocuri, doar 20 de metri. Chiar și așa, vestea că șezlongurile vor putea fi mutate în buza valurilor este considerată una foarte bună.

Citeste si: Se anunță cozi kilometrice pe A2 de 1 mai. Când va fi gata podul de la Feteşti

Ioana, administrator de plajă: "Ar fi putut să ne dea voie chiar de anul trecut, ca să nu pierdem totuși un sezon. Dar e bine că s-a realizat în acest an!
Printr-o hotărâre de guvern s-a stabilit că antreprenorii care au contracte de închiriere pentru plajele vechi pot semna un act adițional pentru a putea face afaceri și în zonele noi de plajă."

Citeste si: Petreceri fără restricții pe litoral

Costurile totale ale operațiunilor de extindere din Mamaia au fost de 70 de milioane de euro.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si