Licitaţiile pentru sectoarele de plajă de pe litoral vor fi organizate în această lună, iar până pe 15 aprilie porțiunile de plajă trebuie predate noilor chiriaşi, a declarat ieri, ministrul Mediului, Tánczos Barna. Sute de sectoare de plajă vor fi scoase la licitație pentru că au expirat contractele de închiriere. 

Lucrări de amenajare în mai multe stațiuni

Conform lui Hristu Uzun, directorul Administrației Bazinale de Ape Dobrogea Litoral (ABADL), plajele litoralului vor fi pregătite să primească turiști la 1 Mai.

Citește și: VIDEO- Jumătate din plajele de pe litoral riscă să nu fie amenajate pentru sezonul estival. Care este motivul

Apele Române vor executa lucrări de amenajare și curățare în toate stațiunile preferate de turiști pentru minivacanța de 1 Mai: Mamaia, Costinești, Eforie, Vama Veche.

Citește și: Un coridor ascuns, lung de 9 metri a fost descoperit în Marea Piramidă din Giza/Arheolog: ”Tunelul descoperit sub un templu egiptean ar putea duce la mormântul Cleopatrei”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Facem o pregătire a plajelor pentru începe sezonului estival. Am început deja să facem pregătirea sezonului estival de acum, pentru că este foarte mult de muncă și vrem ca la sărbătorile de 1 Mai să fie gata pentru primii turiști.

Oricum, pregătirea o facem noi pentru începerea sezonului estival. În timpul sezonului estival fac agenții economici care au contracte cu noi. Începe şi sezonul, chiar dacă este iar o perioadă de pauză, mini-pauză, până în 15 iunie, plajele trebuie să fie pregătite. În Mamaia, a fost înnisipată o suprafață puțin mai mare, tocmai pentru că se știa că va fi o eroziune mai avansată. Ca să poată să se creeze o linie de echilibru, de-aia s-a înnisipat puțin mai mult, ea s-a erodat ceva, se va mai eroda, până va ajunge la o linie de echilibru care va stabiliza plaja.
Vom face și pe această zonă pregătirile de rigoare, astfel încât pe 27 aprilie să poată să primească turiști. Cele mai căutat plaje sunt sunt zonele acestea – Mamaia, Năvodari"
, a declarat directorul ABADL, Hristu Uzun.

Ordonanță de Urgență pentru procedura de închiriere a plajelor cu destinație turistică

Vineri, Executivul a aprobat Ordonanța de Urgență privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024. 

Citește și: VIDEO- Atmosferă culinară de 8 martie la mare

A fost nevoie de o procedură de urgență, pentru că anul trecut au expirat aproape 200 de contracte de închiriere, iar până la deschiderea oficială a sezonului estival, la 1 Mai, a mai rămas foarte puțin timp pentru pregătiri.

Citește și: S-a aflat ce era, de fapt, bila uriașă de fier de pe plaja din Japonia. Enigma a fost elucidată!

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: S-a aflat ce era, de fapt, bila uriașă de fier de pe plaja din Japonia. Enigma a fost elucidată!

Vor fi fie scoase la licitație 129 de parcele de plajă, iar dacă licitațiile vor fi câștigate de hotelieri, aceștia vor putea să includă în ofertele pentru turiști, gratuit, șezlonguri și umbreluțe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si