Close sidebar
Close sidebar

Polițiștii din Italia au primit măşti de protecţie FFP2. Aceștia refuză să le poarte pentru că sunt roz

Oamenii legii din peninsula Italiană au primit măști FFP2, conform cu normele în vigoare, dar mare le-a fost surpriza să descopere ce culoare au. Polițiștii sunt revoltați deoarece sunt roz, și refuză să le poarte.

Alexandra Costea,

Polițiștii din Italia au primit măşti de protecţie FFP2. Aceștia refuză să le poarte pentru că sunt roz

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

,,Nu purtăm măști roz. Nu fac cinste uniformei”, au declarat revoltați ofițerii de poliție din Pavia, Varese, Ferrara, Syracuse, Bologna și Veneția după sosirea echipamentului individual de protecție ce urmeaza a fi purtat în timpul serviciului. 

[Sursa foto: La Republica]

Citeste si: Accident între un camion încărcat cu 200 de butelii și un autoturism, în Prahova

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Sindicatul de poliție a solicitat retragerea acestora și înlocuirea lor cu unele de culoare albă, albastră sau neagră.

„În baza jurământului depus, este necesar ca uniforma să fie purtată cu deminitate și respect față de instituția căreia îi aparține. Mai ales într-un moment istoric, în care națiunea are o aversiune tot mai mare față de forțele de ordine. Uniforma trebuie să fie sobră și să inspire respect.

Se descurajează folosirea accesoriilor nepotrivite care nu reprezintă Administrația”. 

Citeste si: Doi tineri s-au bătut în mijlocul unei străzi din Sighetu Marmaţiei

Rozul nu i se potrivește Poliției

,,Îmbrăcămintea și accesoriile folosite trebuie să fie adecvate și în concordanță cu uniforma, la fel cum nu este recomandată folosirea măștilor atrăgătoare sau cu ornamente excesive și care să nu poarte simboluri de referință a instituției”, a redactat secretarul general al Sap în scrisoarea trimisă şefului poliţiei, conform  La Repubblica.

În concluzie, rozul nu este o culoare corspunzătoare Poliției, „deoarece nu inspiră autoritate”, conform sindicatului de poliție care „o intervenție imediată menită să se asigure că colegii lucrează cu măști de altă culoare (alb, albastru, albastru sau negru) și în orice caz în concordanță cu uniforma Poliției de Stat, evitând dispozitivele de alte culori sau cu orice decorațiuni care să fie considerate absolut nepotrivite, mai ales dacă sunt achiziționate și furnizate de Administrație”. 

Citeste si: Gestul cumplit al unui tată din Galați: și-a bătut fiul, iar apoi l-a incendiat

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI