Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Rar vezi pe plaiurile mioritice iubire ca a lor: in inima traditiilor transilvanene, Toma Zerestea si Tannia Arciniegas traiesc o poveste cu iz sud-american!

S-au cunoscut in capitala Columbiei; iar dupa 2 ani in care s-au convins ca sunt si unul, si altul lipsiti de prejudecati si teama, au parasit agitatia din Bogota, pentru linistea din Romania.

Toma Zerestea: Este ceva ce ai in sange, imi place, ma atrage, animalele agricultura...  Si atunci facem ca sa putem sa ducem o viata mai buna si sanatoasa

S-au stabilit la Sebesu de Jos, in casa in care el a copilarit si au pus pe picioare o mica ferma de capre. Branzeturile preparate de cei doi soti sunt o combinatie delicioasa intre produsele traditionale romanesti si cele columbiene.

Toma Zerestea: O sa facem trei tipuri de cas din el: tipica branza de burduf, care se face la noi si o sa facem o rulada cu chimen si o rulada cu marar.


In timp ce Toma marunteste casul, Tannia culege verdeturile proaspete din gradina.

Tannia Arciniegas: Imi place, e mai liniste, e... Pace asa.

Sortimentele de branza le prepara amandoi, dar dupa retete diferite. El asa cum a invatat-o de la bunici, ea fara sare, cu verdeturi si mirodenii.

Tannia: E diferenta. La noi se mananca mai sarat... Mai sarat si mai gras.


Diferentele i-au apropiat nu doar in bucatarie: pe vremea cand s-au cunoscut, in Columbia, Toma era actor in telenovele, iar Tania expert contabil.

Toma Zerestea: Am facut cascadorii, cateva dublaje si rol secundar

Desi visul lui era sa ajunga mare pe micile ecrane, branza e cea care l-a facut faimos. O data pe saptamana, Toma livreaza minunatii la cerere.

Toma Zerestea: Avem branza de burduf, romaneasca, avem rulade cu marar, cu chimen, telmea, cas dulce, doua feluri de dulceata din lapte, este dulceata pentru patiserie si dulceata pentru lichior

Cel mai solicitat e casul dupa reteta spaniola.

Toma Zerestea: Punctul lui de mancare e dupa sase luni. Se lasa la maturat si se unge cu ulei de masline pe exterior.

Mica afacere de familie le aduce bani destui cat sa-si intretina fetita. Visul celor doi soti este insa acela de a produce si mai mult: cat sa-si multumeasca si viitori clienti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si