Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Si ce moda, inca? La mal de mare, pe nisip, in apa, de fapt, oriunde, imortalizarea propriului chip pare un adevarat sport olimpic. Dar, pe cat de simpatici ne-am putea crede noi, efectul impartasirii cu prietenii virtuali s-ar putea sa fie exact invers.

"Poate de astea mult prea multe cu fete, selfie-uri, probabil. Selfie-uri de rasarit."

Cu alte cuvinte, ce-i prea mult strica. Pe litoral, insa, parerea nu e impartasita.

"Cum ies pozele la malul marii? Foarte frumoase. Cate poze ai facut pana acum? Nici nu le-am numarat. O sa le pui pe Facebook? Pe unele."

Cercetatorii britanicii sustin ca selfie-urile par sa caracterizeze o persoana dornica de atentia celorlalti, dependenta de retelele de socializare.

"Le puneti pe facebook? Pe facebook, da. Vreti sa le faceti in ciuda celor care sunt acasa? Celor care sunt acasa si care sunt la serviciu acum."



Si aici ajungem la urmatorul capitol:

"Da, e misto asta, da, ceva de genul, dar de ce sa ma enerveze, ma bucur pentru ei. In acelasi timp am asa… Dar o sa ajung si eu in curand, nicio problema."

Si, uite-asa, un banal cocktail pozat la asfintit ar putea fi privit drept o ironie fina, spun psihologii. "Cum e la birou, tot asa mult munciti?", cam asa ar suna mesajul pe care o astfel de fotografie il transmite.
Dar tot nu poate bate efectul… devastator al urmatoarei ipostaze!

"Ce va transmite subliminal, ca sa zic asa? N-am o fata destul de frumoasa incat sa apar in poza."

Ei bine, am ajuns la cea mai detestata fotografie de vacanta: picioarele "hot dog", asa cum au fost poreclite astfel de poze. Iar parerea psihologilor este unanima: egoism, dependenta de like-uri si multa incredere in propriul aspect.

"Stiti ca multe fete fac poze cu picioarele cand ajung la mare… Am facut mai devreme. Ati facut? Am facut mai devreme."

"Cum arata bronzat, oricum, cum arata, normal ca daca-ti tii picioarele asa o sa para mai slabe decat sunt, de fapt, asta e…"

Totusi, exista si o veste buna: cu cat mai natural cu atat mai bine. Astfel de ipostaze par sa fie cele mai apreciate de catre prieteni.

"Multa chinuiala, am incercat-o si eu si e foarte multa chinuiala, mai ales ca nu ai aparatura adecvata de a face astfel de poze. In rest, asta da, asta imi place."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si