Prăjitură cu caise. Delicioasă și ușor de făcut
Prăjitură cu caise. Printre cele mai decilioase fructe ale verii se numără și caisele, gustoase și extrem de versatile în rețete fresh, de sezon.
Prăjitură cu caise. Mai jos ți-am pregătit o rețetă extrem de delicioasă și rapidă cu caise!
pentru aluat:
pentru cremă:
Citește și: Tartă cu căpșuni. Un desert savuros pentru zilele călduroase de vară
Se freacă bine untul împreună cu zahărul. Se adaugă făina și praful de copt dizolvat în puțin lapte, iar apoi, pe rând, gălbenușurile.
Subțiază compoziția cu restul de lapte. La sfârșit, se pun albușurile bătute spumă și amestecă de sus în jos.
Între timp se pregătește crema. Se amestecă smântâna cu făina, după care se adaugă gălbenușurile, zahărul și albușurile bătute spumă.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Se pune aluatul în tavă și se așază deasupra jumătățile de caise. Peste acestea se toarnă crema și se lasă totul la cuptor pentru 45 de minute.
Această prăjitură poate fi preparată cu orice fruct, fie el de sezon sau nu.
Poftă bună!
Caisele reprezintă o sursă bogată de antioxidanți, care pot preveni și încetini procesele de îmbătrânire celulară. Aceste fructe reduc riscul de boli cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul sau chiar anumite tipuri de cancer.
Citește și: Brânza topită: perfectă pentru sendvișurile copilului tău
Fibrele din caise ajuta la menținerea sănătății tractului digestiv și la prevenirea constipației.