Fierte sau prajite, adaugate in supe sau in umpluturi, castanele sunt vedetele sezonului si pe buna dreptate! Au vitaminte multe si sunt lipsite de colesterol. Daca v-am convins, ei bine, pentru cea mai gustoasa prajitura cu crema de castane, aveti nevoie de doar cateva ingrediente: castane, biscuiti, unt, mascarpone, zahar praf, gelatina oua si smantana de casa.
„Castanele le-am crestat, le punem in cuptor la prajir, altfel pusca, apoi o sa le lasam la racit”, explica bucatarul.
Cat se rumenesc castanele, va puteti ocupa de blat. Rupeti biscuitii traditionali in bucatele mici, adaugati doua linguri de zahar si apoi untul topit.
Citeste si: Veste bună pentru fermierii români! Banii intră pe card până pe 15 octombrie- kanald.ro
Citeste si: Absolventă de Medicină, moartă după o plimbare cu motocicleta în Bistrița-Năsăud- wowbiz.ro
Dupa ce ati invartit bine amestecul, puneti-l intr-o tava- de preferat una la care puteti sa desfaceti la final peretii laterali. Ocupati-va apoi de crema prajiturii!
Adaugati zaharul pudra si amestecati usor.
Puneti apoi si castanele coapte si taiate marunt, iar la final gelatina. Amestecul se toarna peste blatul din biscuiti si se pune la frigider pret de 3 ore.