Prăjitură pufoasă cu căpșuni. Un blat pufos și aromat care are în interior bucăți de căpșuni poate fi desertul perfect pentru a-i îndulci pe cei dragi.

Citeste si: Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară

Prăjitura pufoasă cu căpșuni este ideală pentru zilele de weekend. Iată cum se prepară!

prăjitură pufoasă cu căpșuni

Cea mai gustoasă prăjitură cu căpșuni. 

[Sursa foto: PixaBay]

Prăjitură pufoasă cu căpșuni- Ingrediente

  • 5 ouă de mărime medie;
  • 125 gr zahăr;
  • 125 gr de făină
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau unt topit;
  • 1 praf de sare;
  • 500 gr căpșuni;
  • sucul și coaja de la o lămâie;
  • 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie;
  • puțin ulei și făină pentru forma de copt.

prăjitură pufoasă cu căpșuni

Cum prepari prăjitura pufoasă cu căpșuni?

[Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare

Primul pas este pregătirea fructelor. Spală bine căpșunile în apă rece, dar fără să le îndepărtezi frunzele, apoi lasă-le la scurs într-o sită. Frunzele de la căpșuni nu trebuie îndepărtate deoarece apa ar putea intra în ele, frunzele vor fi îndepărtate abia după ce căpșunile vor fi bine scurse. 

Dacă căpșunile sunt mari, atunci le poți tăia pe jumătate.

Ideale pentru această rețetă sunt căpșunile de mărime medie pentru a putea fi adăugate întregi în compoziția prăjiturii. Ele nu vor avea timp să se înmoaie cât timp prăjitura va fi la cuptor sau să umezească prea mult blatul prăjiturii.

Citeste si: Cozonac cu aluat opărit: Reţeta bunicii pe care trebuie să o încerci de Paşte

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cât timp căpșunile sunt la scurs, separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un praf de sare și lasă-le la temperatura camerei pentru 10 minute pentru a fi sigură că bezeaua a ieșit exact așa cum trebuie.

Apoi amestecă gălbenușurile cu puțină sare pentru a le intensifica culoarea. Adaugă uleiul și coaja de lămâie și omogenizează amestecul. Amestecă cu grijă pentru a nu risca ca totul să se taie.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o formă rotundă de copt cu diametrul de 26-28 de centimetri. Unge forma cu ulei și presară puțină făină.

prăjitură pufoasă cu căpșuni

Prăjitură pufoasă cu căpșuni. 

Bate lbușurile până când acestea devin cristaline, adaugă treptat zahărul, alternând cu sucul de lămâie și mixează la viteză mare. Sucul de lămâie adăugat favorizează ajută la scurtarea timpului în care obții o bezea fermă. Pune compoziția de gălbenușuri peste și amestecă încet până la omogenizare. Adaugă făina prin metoda lingură cu lingură și amestecă ușor cu ajutorul unei spatule.

Citeste si: Prăjiturile de nuntă, explozie de comenzi

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pune compoziția obținută în forma de copt și nivelează totul. Trebuie să treci căpșunile prin zahărul pudră cu aromă de vanilie, iar apoi să le pui din loc n loc în prăjitură.

Tava se dă la cuptor pentru coacere pentru 35 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. Când este gata poți decora prăjitura presărând zahăr pudră. Poftă bună!

Citeste si: Prăjituri cu dedicație pentru îndrăgostiți

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si