Prăjitură pufoasă cu căpşuni: Reţeta simplă şi delicioasă
Prăjitură pufoasă cu căpșuni. Iată o rețetă delicioasă de prăjitură cu căpșuni, fructul preferat din acest sezon. Este un desert ideal atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Prăjitura pufoasă cu căpșuni este ideală pentru zilele de weekend. Iată cum se prepară!
Cea mai gustoasă prăjitură cu căpșuni.
[Sursa foto: PixaBay]
Prăjitură pufoasă cu căpșuni- Ingrediente
5 ouă de mărime medie;
125 gr zahăr;
125 gr de făină
50 ml ulei de floarea soarelui sau unt topit;
1 praf de sare;
500 gr căpșuni;
sucul și coaja de la o lămâie;
50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie;
puțin ulei și făină pentru forma de copt.
Cum prepari prăjitura pufoasă cu căpșuni?
[Sursa foto: PixaBay]
Mod de preparare
Primul pas este pregătirea fructelor. Spală bine căpșunile în apă rece, dar fără să le îndepărtezi frunzele, apoi lasă-le la scurs într-o sită. Frunzele de la căpșuni nu trebuie îndepărtate deoarece apa ar putea intra în ele, frunzele vor fi îndepărtate abia după ce căpșunile vor fi bine scurse.
Dacă căpșunile sunt mari, atunci le poți tăia pe jumătate.
Ideale pentru această rețetă sunt căpșunile de mărime medie pentru a putea fi adăugate întregi în compoziția prăjiturii. Ele nu vor avea timp să se înmoaie cât timp prăjitura va fi la cuptor sau să umezească prea mult blatul prăjiturii.
Cât timp căpșunile sunt la scurs, separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un praf de sare și lasă-le la temperatura camerei pentru 10 minute pentru a fi sigură că bezeaua a ieșit exact așa cum trebuie.
Apoi amestecă gălbenușurile cu puțină sare pentru a le intensifica culoarea. Adaugă uleiul și coaja de lămâie și omogenizează amestecul. Amestecă cu grijă pentru a nu risca ca totul să se taie.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o formă rotundă de copt cu diametrul de 26-28 de centimetri. Unge forma cu ulei și presară puțină făină.
Prăjitură pufoasă cu căpșuni.
Bate lbușurile până când acestea devin cristaline, adaugă treptat zahărul, alternând cu sucul de lămâie și mixează la viteză mare. Sucul de lămâie adăugat favorizează ajută la scurtarea timpului în care obții o bezea fermă. Pune compoziția de gălbenușuri peste și amestecă încet până la omogenizare.
Adaugă făina prin metoda lingură cu lingură și amestecă ușor cu ajutorul unei spatule.
Pune compoziția obținută în forma de copt și nivelează totul. Trebuie să treci căpșunile prin zahărul pudră cu aromă de vanilie, iar apoi să le pui din loc n loc în prăjitură.
Tava se dă la cuptor pentru coacere pentru 35 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. Când este gata poți decora prăjitura presărând zahăr pudră. Poftă bună!