Şeful guvernului, care se prezintă ca fiind independent, a dat vina pe clasa politică tradiţională pentru eşecurile sale, denunţând "corupţia" care a dus la "acest cutremur care a lovit ţara". "Astăzi, anunţ demisia acestui guvern", a spus el într-un discurs televizat adresat naţiunii. Diab a insistat pe lupta împotriva celor corupţi, subliniind necesitatea de a avea un guvern de salvare naţională.

Citeste si: VIDEO| Bombă cu ceas lângă Galaţi

La 4 august, peste 2.000 de tone de azotat de amoniu au explodat, provocând moartea a cel puţin 163 de persoane, rănirea altor 6.000 şi lăsând fără locuinţe între 250.000 şi 300.000 de oameni, scrie agerpres.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Premierul libanez a anunţat demisia guvernului
Premierul libanez a anunţat demisia guvernului

Pentru mulţi libanezi, explozia a fost ultima picătură dintr-o criză prelungită determinată de prăbuşirea economiei, corupţia endemică şi guvernarea ineficientă şi disfuncţională, aşa încât au ieşit în stradă pentru a cere schimbări radicale, scrie Reuters.

Citeste si: VIDEO| Teroare în Beirut

Cabinetul de miniştri tehnocraţi condus de Hassan Diab fusese format pe 21 ianuarie şi învestit cu vot de încredere în parlament la 11 februarie.

Guvernul lui Diab a fost susţinut de majoritatea parlamentară condusă de Mişcarea Patriotică Liberă (FPM, pro-prezidenţială) şi tandemul şiit Amal-Hezbollah. Partidele taberei pro-occidentale au refuzat să participe la guvernare şi s-au alăturat opoziţiei.

Citeste si: Situație devastatoare în Beirut! Cel puțin 100 de oameni au murit în explozie! Spitalele nu mai fac față răniților, iar imaginile de după explozie sunt cutremurătoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si