Liz Truss, ultimul premier pe care Regina Elisabeta a II-a l-a învestit în funcție cu două zile înainte de a muri, a transmis un mesaj despre cea care a ajutat la „construirea Marii Britanii moderne”.

Ce a declarat Liz Truss?

„Suntem devastați, Regina Elisabeta a II-a a fost o piatră pe care Marea Britanie modernă se construia. Este țara măreață datorită ei.

A venit la conducere după al doilea Război Mondial, a fost lidera a 57 de state. Regina ne-a asigurat stabilitate, a avut spiritul Marii Britanii și acel spirit va dura, a fost cel mai longeviv monarh din istoria țării, a condus cu demnitate timp de 70 de ani.

A fost iubită și admirată în Marea Britanie și toată lumea. A fost o inspirație personală pentru mine și pentru britanice. Săptămâna aceasta a rămas hotărâtă să își continuie datoriile și m-a numit premierul ei. În zilele dificile ne vom uni cu prietenii noștri din Marea Britanie și întreaga lume pentru a comemora viața ei strălucitoare. Coroana trece la un nou monarh, la Majestatea Sa, Regele Charles. Suntem alături de familia regală, le oferim devotamentul nostru, cum mama lui și-a devotat viața atât de mult timp. Suntem într-o nouă eră în istoria magnifică a țării noastre.

Dumnezeu să-l aibă în pază pe Rege!”, a spus premierul Liz Truss.

Citeste si: Emmanuel Macron: Regina Elizabeth a II-a a fost o prietenă a Franţei, o regină a inimilor

Regina Elisabeta a ll- a a murit

Regina Elisabeta a ll- a a murit joi după -amiază, la reşedinţa sa de la   Balmoral,   la vârsta de 96 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.

”Regina a murit paşnic la Balmoral în această după-amiază”, este anunţul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, mai arată anunţul.

Citeste si: Regina Elizabeth II va avea funeralii de stat

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 ani. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Elisabeta a II-a   a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, de peste 70 de ani.

Ce a transmis Prințul Charles?

„Deplângem moartea celui mai preţuit suveran şi a mult iubitei mame.

Ştiu că pierderea ei va fi profund simţită în toată ţara, în teritoriile britanice şi Commonwealth, dar şi de către numneroşi oameni din întreaga lume. În această perioadă de doliu şi schimbări, familia mea şi eu ne vom găsi alinarea şi susţinerea conform cunoştinţele noastre despre respectul şi afecţiunea profundă de care Regina a fost atât de ataşată". 

Citeste si: Mesajul Margaretei a României după decesul Majestăţii Sale Regina Elisabeta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si