Preşedintele Klaus Iohannis a vicitat miercuri, la ora 12,00, Centrul mobil de vaccinare de la Afumaţi, judeţul Ilfov, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile a început miercuri, conform declarației făcute de preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat foarte mulțumit de cum de curs campania de vaccinare până acum.

" Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia. Retricțiile nu elimină pandemia, doar limitează impactul astfel încât eroii din prima linie să primeadcă o șansă", a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: "Dacă a venit primăvara, nu înseamnă că s-a terminat cu pandemia". Klaus Iohannis, anunț despre eliminarea treptată a restricțiilor

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis

" Astăzi am văzut împreună primul centru de vaccinare mobil în funcțiune. Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare în care am ajuns. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o, de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulțumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum și pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp record.

Pe de altă parte, sunt foarte bucuros să văd că deja multă lume vine efectiv la vaccinare. Când am ajuns la intrare deja au fost câteva zeci de persoane care abia așteaptă să intre la vaccinare.

Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip. Se face, pur și simplu, fără programare și oamenii pot veni direct în comuna lor la centrul de vaccinare.

Vom continua cu campania de vaccinare, se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalități prin care să venim noi în întâmpinarea cetățeanului care dorește să se vaccineze, este extrem de important.

Am văzut că și în aceste zile, la televizor, la radio, pe internet, s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricțiile, pro/contra restricții, pro/contra vaccinare, și vreau să repet foarte pe scurt câteva date esențiale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Suntem în continuare în plină pandemie! Să nu aibă cineva impresia că, dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia. Din păcate, nu este așa. Măsurile care au fost impuse, așa-numite restricții, nu înlătură pandemia. Aceste restricții doar diminuează impactul, încetinesc răspândirea epidemiei, în așa fel încât eroii noștri din prima linie, personalul medical, să primească o șansă să-i trateze pe cei care, din păcate, fac forme grave.

Există o cale de ieșire din pandemie, există o singură cale de ieșire din pandemie și aceasta este vaccinarea! Avem tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziție. Și chiar dacă există foarte multe dezbateri și discuții, se vede că Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite. Sunt verificate, sunt sigure și previn apariția unor forme grave ale bolii. De aceea, mă voi implica și în continuare în campania de vaccinare.

Repet: nu restricțiile înlătură și termină pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie! Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim, să mergem la concerte, să mergem la teatru și așa mai departe.

Este extrem, extrem de important și contez pe voi toți să participați la această campanie de încurajare a vaccinării.

Înainte să ajung aici, la centru, am primit o veste tristă și, între timp, până m-ați așteptat, am fost pe telefon, să am ultimele date. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina, datele de până acum însă ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care au fost în incintă au fost evacuate și pompierii abia acum intră acolo, să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Deci, situația definitivă vă va fi prezentată de cei care sunt acolo, dar deocamdată, din fericire, nu este așa de grav cum ar fi putut să pară chiar la început.

Însă semnalul de alarmă este clar – e nevoie de reformă, trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure, și despre aceste lucruri voi vorbi mai in extenso probabil în această seară, când cred că vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătății", a declarat Klaus Iohannis miercuri la prânz.

Citeste si: Liviu Dragnea, undă verde pentru eliberarea din penitenciar

Centrele mobile de vaccinare anti-COVID, în 14 județe

Valeriu Gheorghiţă a informat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2-8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

"Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a transmis, marţi, şeful CNCAV.

Premierul Florin Cîțu, primul anunț după acordul din coaliția de guvernare

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns, marți seara, la o înțelegere cu privire la continuarea guvernării. USR-PLUS a făcut un pas în spate și a renunțat la condiția schimbării premierului Florin Cîțu, însă acestuia i s-au stabilit o serie de restricții în cazul în care vrea să demită alți miniștri.

Premierul Florin Cîţu a declarat marți seara, la finalul şedinţei din coaliţia de guvernare, că a fost făcut un pas important pentru "o guvernare mult mai eficientă".

Premierul este satisfăcut că obiectivul privind campania de vaccinare a fost asumat ca principala țintă a guvernării în perioada următoare.

Citeste si:  Vaccinarea în centrele mobile va fi posibilă începând de miercuri

" Aşa după cum am spus, coaliţia merge mai departe. Astăzi (marţi, n.r.)  a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă şi o coerenţă a deciziilor politice în coaliţie.  Sunt foarte bucuros că ne asumăm în această coaliţie ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes şi sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine (miercuri, n.r.) vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din Cabinetul pe care-l conduc", a declarat Florin Cîţu.

USR-PLUS a făcut un pas în spate și a renunțat la condiția schimbării premierului Florin Cîțu, însă acestuia i s-au stabilit o serie de restricții în cazul în care vrea să demită alți miniștri.

Primul punct pe lista de Priorități a Executivului va fi vaccinarea împotriva COVID-19, ședințele de coaliție se vor desfășura în fiecare luni, iar fiecare partid din coaliție va asigura secretariatul prin rotație, timp de o lună.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si