Primul episod de iarnă în Capitală. Sunt așteptate ninsori pe parcursul zilei de joi, dar și lapoviță și chiar ploi, transmit meteorologii.

Citește și: VIDEO- Un ciclon va lovi România la sfârșitul săptămânii. Ce se întâmplă în Capitală

Temperaturile maxime nu vor trece azi de 2 grade în București, însă mâine se încălzește puțin până la 5 grade, urmând ca în weekend maximele să coboare spre 1-2 grade. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe timpul nopții dintre joi și vineri, ninsorile vor cuprinde întreaga jumătate sudică a țării.

Ninsori mai abundente, spre sfârșitul săptămânii 

Ninsori mai abundente sunt așteptate în București spre sfârșitul săptămânii, spun specialiștii ANM.  

Țara noastră va fi lovită de un ciclon mediteraneean care a pus deja stăpânire pe continent. Acesta va aduce vânt puternic și zăpadă abundentă, cu precădere în zonele de deal şi de munte, însă nici Bucureștiul nu este exclus.

Potrivit specialiștilor, nopțile vor deveni mult mai reci, cu temperaturi negative aproape în toată țara.

În unele dimineți, minimele vor scădea sub -5 grade în zonele de vale și vor atinge -10 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei.

Strat de zăpadă de 136 cm la munte 

Nivel tot mai ridicat al stratului de zăpadă în România, în zonele de munte.

Spre finalul săptămânii, țara noastră va fi lovită de un ciclon mediteraneean care a pus deja stăpânire pe continent. Acesta va aduce vânt puternic și zăpadă abundentă.

Potrivit Buletinului nivometeorologic al ANM, la  staţia de la Vârful Omu  se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă, de 136 de centimetri, iar la Bâlea Lac zăpadă măsoară 119 centimetri. 

Ce se întâmplă în Capitală

În București, zăpada se va așterne vineri dimineață, dar nu va dura prea mult, deoarece va fi înlocuită de ploi și polei. Sâmbătă va ninge, vântul va bate cu putere și nu este exclus să asistăm şi la o ploaie îngheţată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și:  Drona medicală, în teste la Oradea

„  Sursa a ceea ce se va întâmpla la noi în țară este un ciclon mediteraneean care a luat naștere miercuri. Acesta se va deplasa pe o traiectorie transbalcanică, astfel încât ne va afecta și pe noi, partea de sud a țării și ulterior, foarte probabil, și partea de est și sud-est. Pentru că acest ciclon, în momentul de față, este în curs de formare, traiectoria lui cea mai probabilă nu este încă stabilită, sau gradul de precizie nu este foarte ridicat, explică meteorologii ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si