Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au hotărât, miercuri după-amiază, să îl plaseze în arest la domiciliu pe primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (PNL). Acesta este cercetat penal sub acuzația de instigare la sustragerea de probe.

Edilul comunei Ciorani, a fost plasat în arest la domiciliu prin decizie a instanţei. 

Totodată, instanţa de judecată a refuzat propunerile de arestare preventivă propuse de către judecători pe numele altor două persoane, suspectate că au intrat prin efracţie în arhiva Judecătoriei Mizil.

Acolo erau depozitaţi sacii cu voturile de la scrutinul local din anul 2020, şi si sustras de acolo mii de buletine de vot. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Mandat de arestare în Italia pentru bunicul singurului supraviețuitor din "telecabina morții"

Procurorul de caz va cere mandate de arestare în cazul celor 3 inculpați

Florentina Cioca, procurorul de caz, susține că va contesta decizia instanţei de lăsare în arest la domiciliu a celor trei suspecți. De asemenea va cere instanţei superioare emiterea de mandate de arestare pe numele edilului şi ale celorlalţi doi inculpaţi. 

În luna februarie a acestui an, saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost desigilaţi după ce cineva a intrat prin efracție în încăperea unde erau depozitați. Indivizii au sustras 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate.

După deschiderea unei anchete penale în acest caz, anchetatorii prahoveni au deschis un alt dosar, care vizează fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani.

La sfârşitul lunii iulie, procurorii prahoveni au trimis în judecată dosarul în care suspectează fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din comuna Ciorani, dosar în care este inculpat primarul localităţii, alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei. Patru dintre suspecţi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, iar alţi 23, între care şi edilul, vor fi judecaţi de către magistraţii din Buzău.

Citeste si: Un bărbat din Galați, cu simptome COVID-19, a murit după ce a fost plimbat între spitale mai multe zile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si