UPDATE: Ion Georgescu a fost suspendat din funcție. Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, vine cu mai multe informații.

„Prefectul judeţului Argeş a dispus vineri suspendarea lui Ion Georgescu, arestat pentru luare de mită, din funcţia de primar al oraşului Mioveni. Atribuţiile sale vor fi preluate de viceprimarul Ciprian Mihail Ţurlea. Prefectul a luat act de ordinul emis, în care se arată că, având în vedere adresa Tribunalului Argeş din 6 octombrie, se suspendă mandatul de primar al oraşului Mioveni, deţinut de Ion Georgescu.

Decizia poate fi atacată în instanţă în termen de zece zile. Actul este valabil până la încetarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Georgescu.

Primarul din Mioveni a fost reţinut pentru trafic de influenţă, după ce a acceptat promisiunea remiterii a 30.000 de euro de la o persoană, pentru a facilita angajarea unei rude a acesteia ca medic în spitalul din oraş. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile”.

UPDATE: Primarul din Mioveni, Ion Georgescu a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile.

PSD Mioveni îl susține pe Ion Georgescu. Ce masaj au transmis reprezentanții?

„#Organizația_PSD_MIOVENI s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu. Totodată credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni.

Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării”, este mesajul de susținere postat pe Facebook de Partidul Social Democrat din Mioveni.

UPDATE: Prima reacție a primarului după ce a fost prins în flagrant

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Miercuri seara, atunci când a fost reținut de DNA, după ce a fost întrebat de jurnaliști despre ceea ce s-a întâmplat, edilul din Mioveni a replicat: „Nu am luat, am dat". Mai mult, acesta nu a precizat, însă, la ce se referă.

Primarul din Mioveni a fost reținut de DNA. Ion Georgescu a fost exclus din PSD

Primarul din Mioveni a fost reținut de DNA. Ion Georgescu a fost exclus din PSD

[Sursa foto: Facebook]

Știrea inițială

Potrivit unor surse, se pare că edilul a fost prins în flagrant atunci când restituia 10.000 de euro primiți avans, pentru că nu a rezolvat angajarea pe un post de conducere într-un spital. Această sumă ar fi reprezentat o parte dintr-un total de 30.000 de euro, bani care i-ar fi facilitat medicului poziția de conducere la Spitalul din Mioveni. Totul ar fi avut loc chiar la sediul primăriei.

„Pur şi simplu s-a îndeplinit procedura normală de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor şi întocmirea actelor de procedură privind luarea măsurii de reţinere pentru 24 de ore, în calitate de suspect.(...) Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa,(...)

iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a fost primul mesaj transmis de Ingrid Alexandrescu, avocata primarului din Mioveni.

Citește și: Avocatul familiilor victimelor din stațiunea 2 Mai, Adrian Cuculis, declarații în urma tragediei: ,,Am opinat că nu poate fi vorba despre ucidere din culpă''

Mai mult, avocata a menționat că edilul şi denunţătorul sunt prieteni de mai bine de 30 de ani.

„Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare", a mai precizat avocata.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Potrivit surselor Agerpres.ro, edilul din Mioveni, Ion Georgescu, fost membru al PSD, este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă.

Primarul din Mioveni a fost reținut de DNA. Ion Georgescu a fost exclus din PSD

Ion Georgescu a fost exclus din PSD

[Sursa foto: Facebook]

Ion Georgescu a fost exclus din PSD

Primarul din Mioveni a fost exclus din Partidul Social Democrat de către Biroul Permanent Județean al PSD Argeș, care s-a întrunit într-o ședință extraordinară miercuri seara, pe data de 4 octombrie 2023. Această decizie a fost luată la scurt timp după ce edilul a fost reținut de către DNA.

„Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni.

PSD condamnă ferm și se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate și va fi intransigent cu oricine le va încălca”, a transmis Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș.

De asemenea, și șeful PSD, Marcel Ciolacu, anunțase că Ion Georgescu va fi suspendat din partid. Decizia ar fi trebuit să fie luată în cursul zilei de joi, 5 octombrie. 

Citește și: Scene de coșmar în Dâmbovița. Un bărbat beat a intrat într-un magazin și i-a dat foc unui vecin după ce l-a stropit cu benzină. Va petrece 2 luni sub control judiciar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si