Sunt încântat că un prim astronaut japonez ni se va alătura pentru misiunea pe suprafaţa lunară în cadrul programului Artemis ” al NASA, agenţia spaţială americană, a declarat preşedintele american Joe Biden la Tokyo.

Joe Biden s-a declarat „entuziasmat”

Programul Artemis constă în relansarea zborurilor cu echipaj uman către Lună şi în lecţii de învăţare, în special pentru o expediţie umană pe Marte pe termen lung.

Citeste si: Alianța care sperie Occidentul. "Rusia se va concentra pe dezvoltarea relaţiilor cu China", spune Serghei Lavrov

Joe Biden s-a declarat „entuziasmat” de colaborarea spaţială cu Japonia, care se va concentra şi pe proiectul Lunar Gateway, o viitoare staţie pe orbită în jurul Lunii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Doar astronauţii americani au păşit până acum pe solul Lunii. Japonia viza anterior o misiune lunară cu echipaj uman până în 2030, dar propriul său program spaţial s-a concentrat până acum pe lansarea de sateliţi şi sonde. Mai mulţi astronauţi japonezi au rămas deja la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Citeste si: Alți 48 de soldați ruși vor fi judecați pentru crime de război. Procurorul general al Ucrainei: „Teritoriile de pe linia frontului au devenit abatoare”

Agenţia spaţială japoneză Jaxa a lansat la sfârşitul anului 2021 prima sa campanie de recrutare a astronauţilor în devenire după mai mult de un deceniu, căutând în special femei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si