Close sidebar
Close sidebar

Primul atelier din Romania unde sunt angajati oameni cu sindrom Down: „Vreau sa arat ca oamenii acestia au un potential care trebuie scos la lumina. Sunt oameni pe care chiar te poti baza"

In Cluj-Napoca s-a deschis un atelier special, unde sunt angajati oameni cu sindromul Down. Aici, din mainile acestor oameni, iar nastere obiecte de artizat deosebite. Adriana Avram a pus bazele primei fabrici sociale din Romania din dorinta de a-l face fericit pe „copilul ei”.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Vreau sa arat ca oamenii acestia au un potential care nu trebuie decat scos la lumina si, daca noi ne implicam, ei se vor integra printre noi. Sunt prieteni foarte buni. Sunt oameni pe care chiar te poti baza“, marturiseste Adriana.

Sursa foto: adevarul.ro

La atelierul „Active Down Studio” lucreaza 12 oameni cu sindrom Down cu varste cuprinse intre 24 si 52 de ani. Acestia fac diverse obiecte de decor, merg la lectii de zumba si dansuri de societate.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Aceasta intreprindere- poate ca un pic pretentios spus intreprindere- e o forma de a integra pe piata muncii persoanele cu sindromul Down“, explica Adriana.

Sursa foto: adevarul.ro

Programul tinerilor este unul special adaptat. Ziua de munca incepe la ora 12.00 si lucreaza doar jumtate de norma.

Articol integral pe adevarul.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI