Un astfel de om este chef Mariana Andrei, un artist al artei culinare, dar, înainte de toate, o mamă de copil nevăzător.

Am scris de mai multe ori despre Mariana și Mircea Andrei și, de fiecare dată, am trăit până la lacrimi fiecare cuvânt, pentru că mi s-a părut eroic felul în care au reușit să treacă peste durerea pe care le-a pricinuit-o faptul că micuțul lor nu a putut vedea niciodată lumina zilei.

De data aceasta însă, nu e vorba despre lacrimi, ci doar despre respect și admirație, despre dragoste pentru oamenii aflați la greu și despre implicare. Pentru toate sunt responsabili Mariana, Mircea și George Andrei, cei trei Muschetari care au reușit să trăiască viața la maximum, chiar dacă ultimul dintre ei este nevăzător.

Au luat această deficiență ca pe o provocare și au reușit să îi ofere băiatului lor experiențe pe care foarte mulți dintre copiii fără probleme nu au șansa să le trăiască.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

George are acum 16 ani și jumătate și are o mulțime de prieteni.

Este pianist, face cățărări, înoată, urcă pe munte, e campion național la ciclism în tandem și are la activ multe concerte. Recent a luat premiul I de excelență la primul concurs muzical la care a participat, iar mai nou… gătește.

A învățat de la mama lui, explorator-chef Mariana Andrei, la atelierele de gătit pe nevăzute, pe care aceasta le-a inițiat împreună cu cei de la Clubul de Mobilitate Urbană Senseability, care îi ajută pe oamenii cu di-zabilități de vedere, să se descurce în jungla urbană.

”Un context de socializare ideal, unde am descoperit o nouă abilitate importantă pentru orice explorator urban: mobilitatea în bucătărie. Sau cum să-ți folosești simțurile ca să-ți prepari mâncarea preferată. Noi am început cu paste. Dar nu felul contează, ci faptul că facem asta împreună și construim o comunitate bazată pe empatie, educație și acces la viață independentă pentru toți.

Mulțumiri către – chef Mariana Andrei pentru călătoria culinară; Maria și echipa de la Beautyfood pentru deschiderea către idei noi despre un oraș incluziv, care unește și facilitează, echipa de voluntari, exploratori și toată gașca #CMUSenseability”, au scris organizatorii atelierelor de gătit pe nevăzute, după prima experiență de acest fel, de anul trecut.

De atunci au învățat de la Mariana să prepare pâine, lava cake, vin fiert, să recunoască mirodeniile și să le afle istoria, totul doar simțind textura și mirosul fiecărui condiment în parte. Citește continuarea pe turismclub.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si