Close sidebar
Close sidebar

Publicatia britanica The Guardian: Pantofi "Made in Italy" realizati in fabrica de la Cisnadie

Publicatia britanica de stanga The Guardian a publicat sambata, in editia online, un material despre fabrica de la Cisnadie in care unul dintre cei mai mari jucatori mondiali din industria luxului, ar fabrica incaltaminte de lux pe care o vinde apoi ca fiind "Made in Italy". Publicatia sustine ca muncitorii fabricii ar fi platiti cu 133 euro pe luna, desi salariul mediu net din Romania depaseste 200 euro.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Publicatia britanica de stanga relateaza ca fabrica a demarat productia la Cisnadie in 2002, pentru a profita de forta de munca ieftina din Romania.
In prezent, fabrica de la Cisnadie, judetul Sibiu, are 734 de angajati, platiti cu 133 euro pe luna, sustine The Guardian, care isi bazeaza relatarea pe datele unui ONG- Clean Clothes Campaign.

In prezent, salariul minim brut din Romania este de 1.450 lei (317 euro, calculat la ultimul curs publicat de BNR), ceea ce corespunde unui salariu minim net de 1.065 lei (232 euro), cu circa 100 euro peste nivelul indicat de publicatia britanica.

Potrivit The Guardian, compania vinde pantofii si cizmele produse la fabrica de la Cisnadie cu preturi cuprinse intre 570 euro si 2.060 euro pe piata mondiala cu indicatia "Made in Italy", desi "sunt fabricati in mare parte in Transilvania, o regiune cunoscuta mai degraba pentru vampiri decat pentru orice traditie in productia de bunuri de lux".

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță furtuni și vânt puternic: Care este prognoza meteo pentru ziua de vineri, 13 septembrie 2024- kanald.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Exasperată de mirosul venit din apartamentul vecinei, o femeie din Iași a cerut Judecătoriei să o lase să-i facă curat- antena3.ro

Publicatia admite, totusi, ca marea companie acorda muncitorilor din Romania weekend-uri libere, plateste orele suplimentare si nu foloseste produse chimice toxice pentru angajati.

Aceste conditii sunt obligatorii pentru orice companie in Romania, fiind prevazute in legislatia nationala.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI