![](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1690/20254493/1/656x440-pui-shanghai-516261.jpeg?width=320&height=180)
1 din 3 | Pui Shanghai ca la restaurant. Cum se prepară în mod corect?
![](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1690/20254493/1/pui-shanghai.jpeg?width=320&height=180)
2 din 3 | Pui Shanghai ca la restaurant. Cum se prepară în mod corect?
![](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1690/20254493/1/pui-shanghai-636763.webp?width=320&height=180)
3 din 3 | Pui Shanghai ca la restaurant. Cum se prepară în mod corect?
Pui Shanghai ca la restaurant. Una dintre cele mai preferate rețete de toată lumea este Puiul Shanghai. Bucățile de carne date printr-un amestec pentru pane sau fulgi de porumb sunt mereu apreciate de familie și copii. Iată cum se prepară în mod corect Puiul Shanghai!
Pui Shanghai ca la restaurant. Rețeta de Pui Shanghai este o rețetă foarte iubită în multe părți ale lumii. Este foarte des întâlnită datorită gustului plăcut pe care îl are. Iată cum poți prepara puiul Shanghai ca la restaurant!
Ingrediente
- un piept de pui mare
- 100 de grame de amidon de porumb
- o ceaşcă de seminţe de susan
Citeste si: 5 rețete delicioase cu sfeclă roșie, super gustoase și ușor de preparat
- patru linguriţe de făină
- două linguriţe de muştar simplu
- şase linguriţe de soia
- trei ouă
- ulei
- sare şi piper, după gust.
Mod de preparare
Primul pas pentru a găti această reţetă delicioasă de pui Shanghai este să tai puiul sub formă de fâşii lungi.
Într-un bol mare se amestecă sosul de soia, ouăle bătute, muştarul, amidonul, făina, sarea şi piperul. Se amestecă până se omogenizează.
Ulterior, într-un alt vas, se toarnă seminţele de susan.
Într-o tigaie întinsă se pune ulei la încins. Se trece puiul prin amestecul obţinut, iar apoi prin seminţele de susan şi prăjeşte-le până capătă o culoare aurie.
După aproximativ 3-4 minute de prăjit, puiul shanghai este gata și se poate scoate pe un prosop de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei. Etapa se repetă până când toate fâșiile de pui sunt pregătite.
Alături de puiul shanghai se poate așeza orice fel de garnitură, după gust, însă este extrem de delicios consumat cu un sos de maioneză, puțin picant sau nu, în funcție de preferințe.
Dacă vrei ca această reţetă să fie mai sănătoasă, alege să pui la cuptor fâşiile de pui.
Citeste si: Rețete tradiționale românești: Cum se face puiul la ceaun?
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.