Ion Cristoiu a postat pe blogul sau mai multe telegrame dezvaluite de Wikileaks, trimise, de-a lungul anilor, de catre Ambasada SUA catre Departamentul de Stat din Washington, printre numele care se regasesc fiind cele ale lui Vasile Blaga, Laura Codruta Kovesi, Adrian Cioroianu, Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc sau Catalin Predoiu. Cea mai spectaculoasa dezvaluire il priveste pe Adrian Cioroianu, ministru de externe intre aprilie 2007 si aprilie 2008, care a vizitat Ambasada SUA in aceasta calitate.

Subiect: Intalnirea dintre ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, si noul ministru de externe al Romaniei, Adrian Cioroianu. S-a afirmat ca oficialul roman l-a asigurat pe ambasador de disponibilitatea sa pentru continuarea colaborarii cu Statele Unite, afirmand si ca Romania “nu se grabeste” sa isi retraga trupele din Irak. (…)”, se scria in telegrama.
Cristoiu a dezvaluit si un alt comentariu, legat de faptul ca Adrian Cioroianu era socotit om de incredere al americanilor: “Comentariul final a evidentiat ca aceasta a fost o intrevedere preliminara si contine o prezentare biografica detaliata a lui Adrian Cioroianu, in care s-a afirmat că “este o figura noua pe scena politica”, a fost un apropiat al lui Theodor Stolojan şi “este o sursa a ambasadei inca din 2005”. Un alt site, flux24.ro, a tradus ceea ce inseamna “sursa” in limbaj diplomatic: “Practic, ambasada SUA spune ca un politician roman a ajuns ministru de externe deoarece era un turnator la Ambasada, o sursa in limbaj diplomatic, adica un informator pe intelesul tuturor”.
In prezent, Adrian Cioroianu este ambasadorul României la UNESCO.
Nicholas Taubman
Nicholas Taubman




Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si