Amtrak a precizat ca locomotiva si vagonul de bagaje al trnului 506 de pe linia Amtrak Cascades, care efectua o legatura intre Vancouver, British Columbia si Eugene, in statul american Oregon, a iesit de pe sine la Chambers Bay Bridge, la Steilacoom, in Washington, imediat la sud de Tacoma.

Departamentul pompierilor si de salvare de la West Pierce a anuntat ca primele patru vagoane ale garniturii de 15 vagoane care se indrepta catre nord au deraiat.

In imagini de la fata locului postate online de presa locala, locomotiva apare culcata pe o parte, langa raul Puget Sound, in apropiere de portul de agrement Chambers Bay.

Cauza accidentului, care a avut loc la ora locala 14.30 (luni, 0.30, ora Romaniei), face obiectul unei anchete, a anuntat intr-un comunicat Amtrak.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Mai multe dintre cele 267 de persoane de la bordul trenului au fost ranite usor. insa nu s-au raportat raniti grav, iar in randul echipajului nimeni nu a fost ranit, potrivit Amtrak.

Potrivit Departamentului pompierilor, nu existau ”raniri semnificative si nu a izbucnit vren incendiu in timpul incidentului”.

”Toti pasagerii au fost evacuati, iar echipe de interventie se afla la fata locului”, a anuntat serviciul feroviar, adaugand ca pasagerilor li se ofera mijloace de transport alternative.

Potrivit site-ului KOMO.News.com din regiunea Seattle, autoritatile au trimis ambarcatiuni de salvare si o echipa de scafandri in zona, ca masura de precauti, insa nu existau informatii potrivit carora cineva sa ajuns in rau.

Pompierii au desfasurat de asemenea echipament care absoarbe combustibilul ce pluteste pe apa, in eventualitatea unei scurgeri de carburant, insa nu a avut loc vreo scurgere, a anuntat Departamentul pompierilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si