Aceasta recunoastere, facuta intr-un interviu acordat revistei Super Illu, a urmat presiunilor in crestere din aceasta vara exercitate asupra producatorilor de automobile care au ascuns nivelul real al emisiilor vehiculelor diesel.

”Nu doresc sa numesc un an anume”, a spus Merkel, adaugand insa ca planurile Marii Britanii si Frantei de eliminare a automobilelor cu combustie interna pana in 2040 ”sunt abordarea corecta”.

Soarta sectorului auto, cel mai mare exportator german si care asigura aproximativ 800.000 de locuri de munca, a devenit un subiect fierbinte inainte de alegerile din 24 septembrie, in care Merkel vrea sa obtina al patrulea mandat al sau.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Politicienii acuza directorii din sectorul auto sa nu au gasit o reactie adecvata la scandalul emisiilor.

La un summit al politicienilor cu producatorii auto din aceasta luna s-a convenit modificarea softurilor motoarelor a 5,3 milioane de automobile diesel, pentru reducerea poluarii si refacerea reputatiei industriei, afectata de recunoasterea de catre Volkswagen, acum doi ani, ca a manipulat testele de poluare.

Merkel a afirmat in interviu ca industria auto trebuie sa recastige increderea, inclusiv prin bonusuri si actualizari ale softurilor.

Consumatorii au fost inselati si trebuie sa livreze performantele promise pentru emisiile auto, a spus cancelarul.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si