”Ramaneti in alerta si luati toate masurile necesare”, i-a indemnat premierul Shinzo Abe pe membrii Guvernului si diversi conducatori intr-o reuniune de pregatire inainte de venirea ciclonului.

El a indemnat autoritaile locale sa emita fara ezitare ordine de evacuare, in contextul in care Guvernul a fost criticat din cauza modului, considerat tardiv, in care a gestionat criza in urma ploilor torentiale si torentelor de noroi care au ucis aproximativ 220 de persoane la inceputul lui iulie.

Taifunul Cimaron se afla la jumatatea zilei (6.00, ora Romaniei) la aproximativ 300 de kilometri de Capul Ashizuri, pe Insula Shikoku (sud-vest), insotit de rafale de vant de pana la 216 kilometri pe ora.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

El urmeaza aa atinga teritoriul japonez joi seara si sa se indrepte catre nord, a precizat agentia meteorologica.

”Ramaneti atenti in fata riscurilor alunecarilor de teren, de inundatii, de furtuna si valuri inalte”, a insistat ea, precizand ca in anumite regiuni ar putea sa se inregistreze precipitatii de 800 de milimetri in 24 de ore.

In zone fragilizate de inundatiile din iulie, mai multe orase si-au sfatuit locuitorii sa-si paraseasca locuintele ca masura de precautie. in prefectura Okayama, locuitori stivuiau saci cu nisip pentru a preveni noi inundatii, potrivit unor imagini de televiziune.

Traficul feroviar era perturbat in anumite locuri, iar peste 100 de zboruri au fost anulate, majoritatea zboruri interne, potrivit presei locale.

Japonia este maturata anual de aproape jumatate din cele 20 de taifunuri care se formeaza in Asia. inainte de Cimaron, ciclonul Soulik a adus saptamana aceasta ploi puternice in sud-vestul arhipelagului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si