„Nu exista nicio scuza sau vreun motiv pentru a vana oamenii, folosind violenta si sloganuri naziste, aratand ostilitate catre oamenii care arata diferit, care au un restaurant evreiesc sau pentru atacurile asupra politistilor”, a afirmat Merkel in Bundestag. „Nu vom permite ca grupuri majore din societatea noastra sa fie excluse tacit”, a precizat ea, adaugand ca atat evreii, musulmanii, crestinii cat si ateii fac parte din societatea germana.

Ea a raspuns, astfel, unui discurs al sefului partidului de extrema-dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD), Alexander Gauland, care afirmase ca „pacea interna” a tarii se afla in pericol.

„Pe cat de dezgustatoare ar fi saluturile naziste, as dori sa va reamintesc ca evenimentul cu adevarat important din Chemnitz a fost fapta comisa de cei doi azilanti”, a afirmat Gauland.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

El a acuzat-o pe Merkel ca distribuie stiri false despre demonstratie si ca il sustine pe Hans-Georg Maassen, seful serviciilor secrete, care este criticat pentru ca a pus la indoiala imaginile video in care pot fi vazute grupari infractionale ale imigrantilor.

„Adevarul este ca nu a existat nicio vanatoare in Chemnitz...

Cetatenii care au demonstrat au fost pusi sub acuzare. Nu aveti nimic de oferit oamenilor acestei tari decat incapatanare, dogmatism si insulte. Va baricadati in cancelarie, departe de realitate!”, a adaugat Gauland, adresandu-se direct lui Merkel.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si