In cazul in care cumparatorii vor cere, agentii comerciali vor fi obligati sa returneze 50 de bani pentru fiecare produs inapoiat

Citeste si: RAR a lansat o aplicatie care te ajuta sa nu iti mai iei teapa cand cumperi masini la mana a doua! Vezi cum functioneaza! Asa afli TOTUL despre viitoarea masina

Patronii nu vad deloc cu ochi buni ordonanta guvernului privind reciclarea, pentru ca, spun ei, este mai rentabil sa cumpere obiecte din sticla noi, decat sa le repuna in circuit pe cele folosite.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cele mai mari probleme le vor intampina magazinele mici. Ordonanta Guvernului ii va obliga pe patroni sa evidentieze pe bonul fiscal emis valoarea pe care o vor primi clientii la returnarea borcanelor sau a sticlelor. Intreg procesul presupune, insa, mai multi pasi:

Citeste si: S-a aflat motivul pentru care Liviu Dragnea a ales să se trateze la un spital privat, nu la unul de Stat! Explicatia te va da pe spate!

Colectarea se face in anumite conditii: in primul rand, se verifica daca obiectele din sticla au fost ciobite sau nu; al doilea pas este siguranta alimentara: se verifica daca au fost depozitate substante periculoase sau nu. Ultimul pas este transportul. Cu alte cuvinte, este mult mai rentabil pentru un producator sa cumpere produse din sticla noi decat sa le repuna in circulatie pe altele deja folosite.

Multi cumparatori vad aceasta masura ca pe o intoarcere in timpul comunismului.

Citeste si: Gestul IMPRESIONANT făcut de câțiva elevi din Vaslui pentru oamenii străzii din oraș! RESPECT! Cu astfel de copii România mai are o șansă!

Comisia Europeana a avertizat tara noastra ca risca declansarea procedurii de infringement- care va costa foarte mult, daca rateaza tinta de reciclare stabilita la 50 la suta, pana anul viitor!

Grav este ca, potrivit datelor Eurostat, tara noastra are acum o cota de reciclare acum de numai a fost de 16%. Media europeana este de 44 la suta!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si