Alertă în Japonia, în urma taifunului Hagibis

Sacii care s-au deplasat făceau parte dintre cele 2.667 pungi cu iarbă, crengi şi alte materii radioactive colectate după decontaminarea terenurilor de cultură aflate în apropierea centralei nucleare. Sacii au fost depozitaţi într-un complex din districtul Miyakojimachi din oraşul Tamura (nord-estul ţării).

Citeste si: Sfârșitul lumii va veni în ACEST AN. Cea mai sumbră predicție a lui Nostradamus care sperie întreaga lume

Complexul a fost inundat sâmbătă de ploile torenţiale provocate de taifun, iar apa a târât câţiva saci într-un râu aflat la 100 de metri distanţă, potrivit autorităţilor locale, citate de ziarul japonez. Un responsabil local a primit un apel telefonic de la o firmă de inginerie civilă din apropiere, anunţând că au fost recuperaţi şase saci.

Saci cu deşeuri radioactive de la Fukushima au ajuns într-un râu

Fiecare sac conținea câte un metru cub de reziduuri. Se pare că nu a fost instalată nicio protecţie împotriva ploilor sau a vânturilor generate de taifun. Autorităţile nipone au declarat că se vor consulta cu Ministerul Mediului pentru a determina posibilele efecte asupra mediului înconjurător.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Alertă în Japonia, în urma taifunului Hagibis! Saci cu deşeuri radioactive de la Fukushima au ajuns într-un râu

Citeste si: Blestemul cel mai puternic. Blestemele și puterea lor UCIGĂTOARE! Parapsihologul Lidia Fecioru explică pe înțelesul tuturor ce să NU spui NICIODATĂ!

Lucrările de decontaminare realizate în jurul centralei de la Fukushima au inclus şi strângerea unor bucăţi de pământ, crengi, frunze şi plante, contaminate cu substanţe radioactive eliberate după accidentul nuclear din martie 2011, arată a1.ro.

Citeste si: De ce să pui sare în şampon? Milioane de persoane o fac deja!

Resturile au fost strânse în saci, care au fost depozitaţi în mai multe zone aflate în districtele învecinate centralei de la Fukushima, informează Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si