Slănina trebuie fiartă într-o zeamă aromată sau există şi varianta fierberii în zeamă de varză, pentru ca slănina să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă.

Slănină

Citeste si: Salata boeuf. Adevărul despre cel mai iubit preparat de sărbători. Cât de sănătoasă este? Nutriționistul are răspunsul

Slănina. Ingrediente:

1 kilogram de slănină de pe burta porcului, mai subţire
8 căţei de usturoi
2 foi de dafin
1 lingură boabe de piper
6-8 boabe de ienibahar (opţional)

zeamă de varză (sau apă cu sare)
2-3 linguri boia de ardei dulce
1 lingură de ulei
1 linguriţă de sare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Slănina. Mod de preparare:

Se pun la fiert 4 sau 5 litri de zeamă de varză sau de apă în care am dizolvat 2-3 linguri de sare. Adăugăm foile de dafin, 3 căţei de usturoi curăţaţi, boabele de piper şi cele de ienibahar, după care punem slănina porţionată în bucăţi cât dorim de mari, ca să intre în vasul de fierbere.

Slănină

Citeste si: Slănină cu ceapă. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci această combinație

Lăsaţi totul la fiert timp de 40 de minute. Ca să verificaţi dacă slănina s-a fiert, înfigeţi în ea furculiţa. Când furculiţa intră uşor în slănină, înseamnă că este fiartă. Dacă nu s-a fiert suficient, atunci mai lăsaţi-o încă zece minute, după care verificaţi după aceeaşi metodă.

Slănina nu trebuie lăsată la fiert prea mult ca să nu devină moale ca o clisă.

Slănină fiartă cu usturoi și boia. Aşa se face

După ce bucăţile de slănină s-au fiert, scoateţi-le şi aşezaţi-le între două funduri de lemn ca să se răcească, în chiuvetă, unde se va scurge zeama. Deasupra puneţi o greutate pentru a presa bine, conform cevabun.ro. Restul usturoiului se trasnformă într-o pastă, pe care o frecăm cu o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei, iar compoziţia rezultată se întinde peste bucăţile de slănină. Urmează să pudraţi slănina cu boia de ardei dulce, după care băgaţi-o la rece.

Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun

Sfat practic

Slănina.  În funcţie de cât de usturoiată doriţi să fie slănina, îndepărtaţi usturoiul cu lama unui cuţit, după 30 sau 60 de minute de când l-aţi întins pe bucăţi. Poate fi servită şi aşa, depinde de preferinţe.

Sursa: bzi.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si