„PSD a luat act de decizia de astăzi a Curții Constituționale a României privitoare la procedura de numire a senatorului Teodor Meleșcanu în funcția de Președinte al Senatului României.
PSD va veni cu o propunere pentru funcția de Președinte al Senatului după consultarea în forurile de conducere ale partidului”, a anunță partidul.

CCR a decis, ca urmare a sesizării a 33 de senatori din ALDE, PNL,PMP, UDMR şi neafiliaţi, că alegerea lui Meleşcanu, fost membru ALDE, dar susţinut de PSD, la conducerea Senatului este neconstituţională.

Citeste si: Orban, după ce alegerea lui Meleşcanu la conducerea Senatului a fost declarată neconstituţională: Alina Gorghiu este candidatul PNL pentru această funcţie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea şi a constatat că Hotărârea Senatului nr.36/2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului este neconstituţională. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Senatului”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

”Aştept decizia Curţii Constituţionale, deocamdată nu am avut decât o comunicare a preşedintelui care a spus că sesizarea referitoare la alegerea preşedintelui Senatului a fost admisă cu majoritate de voturi.

Aştept să văd comunicatul Curţii Constituţionale şi motivarea şi apoi voi avea un punct de vedere”, a declarat Meleşcanu pentru News.ro.

În 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.

Citeste si: CCR a decis că alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului e neconstituţională


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si