e măsură ce virusul ucigaş face tot mai multe victime, China se confruntă cu o penurie de materiale de protecţie pentru cadrele medicale. Măştile şi costumele speciale sunt pe sfârşite. Acestea ajung doar în zonele cu risc ridicat.

Într-o fotografie postată pe reţelele de socializare apare un medic acoperit cu un sac de gunoi galben. Un altul îşi acoperă faţa cu o mască improvizată, făcută acasă din resturi de materiale textile.



Pe de altă parte, regimul de la Beijing a făcut o demonstraţie de forţă în direct în faţa întregii lumi când a dispus construirea unui spital nou pentru bolnavii de coronavirus în doar 10 zile. Au şi transmis în timp real pe reţelele de socializare marea operaţiune, care pare să fi avut succes. Unitatea medicală, dotată cu o mie de paturi, a fost terminată şi poate primi pacienţi.

Între timp, China este izolată tot mai mult de restul lumii. Puţine companii aeriene mai au legături cu Beijingul sau cu alte oraşe mari din China. În plus, chinezii încep să fie interzişi în tot mai multe state.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Patru români din zona de focar a infecției cu coronavirus, repatriați. Ce se întâmplă acum cu ei

China, îngenuncheată de coronavirus. O țară izolată

Rusia şi-a închis graniţa cu vecinii chinezi, a suspendat traficul feroviar dintre cele două ţări şi va expulza toţi cetăţenii străni depistaţi cu virusul ucigaş. Chiar şi Hong Kongul a luat măsuri similare pentru a stopa extinderea molimei.

În plus, autorităţile de aici vor controla traseul bolnavilor obligaţi să stea în carantină cu ajutorul unor brăţări electronice, asemănătoare cu cele folosite pentru condamnaţi.

China nu se luptă doar cu acest coronavirus care a ucis până acum peste 360 de oameni, ci şi cu o nouă tulpină de gripă aviară. Virusul, de tip H5N1 a apărut la o fermă din provincia Hunan, unde câteva mii de găini au fost deja sacrificate. Acesta se transmite destul de greu la oameni, dar are o rată de mortalitate de 60 de procente.

Lovită din toate părţile, economia chineză resimte deja primele şocuri. În prima zi după vacanţa de anul nou, bursele s-au prabuşit cu 8 procente. Ca să mai atenueze panica, banca centrală a Chinei a aruncat pe piaţă 174 miliarde de dolari, aproape cât produsul intern brut al României. Numai că problemele ar putea fi mai grave decât atât.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Coronavirus. Ce riscați dacă vă comandați produse din China

Mai multe companii care au sediul în China şi-au oprit operaţiunile. Apple, Google, Toyota, Ikea au pus lacăt pe fabrici, magazine şi birouri pentru o perioadă nedeterminată. Mc Donalds, KFC şi Starbucks au închis şi ele câteva mii de restaurante şi cafenele. Toate aceste mişcări vor avea, cu siguranţă, un impact serios asupra economiei mondiale, dar în special a Chinei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si