Germania a semnalat anterior o accelerare a noilor infecţii cu noul coronavirus după ce făcuse primii paşi pentru relaxarea regimului de izolare. Coreea de Sud, o altă ţară care reuşise să limiteze infecţiile virale, a înregistrat noi focare de SARS-CoV-2 în cluburile de noapte.

"În prezent, vedem un pic de speranţă pe măsură ce multe ţări ies din aceste regimuri de izolare", a declarat doctorul Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS, în cursul unei conferinţe de presă, adăugând însă că "este necesară o vigilenţă extremă".

Citeste si: Putin autorizează o ieşire din izolare ”à la carte” în Rusia, a patra cea mai afectată ţară de covid-19 în lume

Guvernele din lumea întreagă se confruntă cu întrebarea de a şti cum să-şi redeschidă economiile, încetinind în continuare propagarea epidemiei de COVID-19, maladie pulmonară cauzată de noul coronavirus, scrie agerpres.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: "Este necesară o vigilenţă extremă"
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: "Este necesară o vigilenţă extremă"

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că r idicarea restricţiilor este "complexă şi dificilă" şi că ridicarea "lentă şi stabilă" este cheia.

Citeste si: Marcel Vela anuntă Ordonanţa Militară 11: "Starea de urgenţă se încheie, însă urmează o perioadă grea"

Tedros a spus că Germania, Coreea de Sud şi China au sisteme pentru a răspunde oricărei recrudescenţe a numărului de infecţii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si