La ședință vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Citeste si: Raed Arafat: „Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților”

Cum se va face majorarea pensiilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri seară că Guvernul pe care îl conduce va crește pensiile după o analiză foarte serioasă, în funcție de posibilitățile reale.

„Noi am prevăzut în bugetul de stat sumele necesare pentru asigurarea creşterii pensiilor, vom creşte pensiile, dar decizia de creştere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Noi ne dorim creşterea pensiilor, dar în acelaşi timp vrem să avem garanţia că pensiile vor putea fi plătite, pentru că drumul spre iad este pavat de bune intenţii. Dacă tu creşti un venit public fără să ai resursele financiare şi fără să ai garanţia că ai capacitatea să plăteşti fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci şi alte instituţii financiare, rişti să faci numai rău.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Economiei: „Am aprobat o ordonanţă de urgenţă cu privire la susţinerea marilor consumatori de energie”

După şase luni, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, vom avea raportul semestrial privind evoluţia economiei. De asemenea, vom face prognozele şi vom consulta toate prognozele făcute de Comisia Europeană sau de alte instituţii(...) şi vom lua decizia în funcţie de posibilităţile reale, efective pe care le vom avea”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Bani de la buget pentru companiile care angajează

Totodată, premierul a mai anunțat și acordarea a 30% din salariul mediu brut companiilor care fac angajări în această perioadă.

Citeste si: Tătaru: Guvernul a aprobat acordarea de măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate

„Vom acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, vor oferi locuri de muncă cetăţenilor români care sunt căutarea unui loc de muncă, pe o perioadă de cel puţin trei luni de zile. De asemenea, există o serie de cetăţeni, de categorii de angajaţi pentru care angajarea este mai dificilă, cum sunt tinerii absolvenţi, cum sunt persoanele aflate aproape de vârsta de pensionare şi care mai greu îşi găsesc locuri de muncă pe piaţa muncii”, a declarat Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si