Formând un cuplu inseparabil şi pitoresc cu soţia sa Sabrina, el a plecat în aventură, folosind toate mijloacele de transport pentru a parcurge şi a fotografia lumea timp de aproape 60 de ani: India, China, Etiopia, Afganistan.

Una dintre seriile sale de fotografii a făcut înconjurul lumii: "Omul cu trandafirul", portret magnific al unui bătrân afgan cu chipul plin de riduri adânci, cu un turban albastru deschis, şi care ţine un trandafir în mână.

Roland Michaud a murit

Doliu în lumea fotografiei. Celebrul fotograf globetrotter a murit

Născut la Clermont-Ferrand (centrul Franţei), Roland Michaud a publicat o serie de reportaje despre Afganistan în anii '60, înainte ca această ţară din Asia centrală să fie marcată de războiul civil după intervenţia sovietică.

Roland Michaud a murit

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

O altă serie de fotografii care l-au făcut celebru este "Caravans to Tartary", despre caravanele de cămile care traversează vasta şi impresionanta regiune muntoasă a Pamirului, peste râuri îngheţate.

Citeste si: Guvernul a aprobat alocarea a 600 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de carantină

Citeste si: CCR a amânat dezbaterea sesizării PNL privind legea pentru aprobarea OUG care vizează amânarea ratelor pentru 17 iunie

Citeste si: Alte patru decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 1.123

Când a simţit că starea de sănătate i se degradează, Michaud a insistat să publice cât mai repede "cartea testament", a anunţat France Thibault de la editura Nevicata.

Citeste si: Când vom reveni la normalitate? Anunțul făcut de Nelu Tătaru în urmă cu puțin timp: „La sfârșitul lunii...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si