Desfăşurarea a 500 de militari din cadrul Gărzii Naţionale şi impunerea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii nu au împiedicat marele oaş din Minnesota să se aprindă a patra noapte la rând.

Mii de manifestanţi au defilat mai întâîi paşnic în memoria lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani, mort luni imediat după ce a fost arestat.

Citeste si: Trump restrânge intrarea studenţilor chinezii în SUA

Însă, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă situaţia a degenerat în apropierea unui comisariat de poliţie din sudul oraşului, unde au fost incendiate mai multe magazine, au fost comise jafuri şi au avut loc numeroase degradări.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Militarii şi poliţiştii antirevoltă au tras cu gaze lacrimogene şi fumigene pentru a evita ca acest comisariat să nu aibă aceeaşi soartă ca altul, incendiat în noaptea precedentă după retragerea poliţiştilor.

Citeste si: Trump renunţă la tăcere şi deplânge depăşirea pragului de 100.000 de morţi în SUA

”Situaţia este extrem de periculoasă”, a avertizat guvernatoul statului Tim Walz într-o conferinţă de presă improvizată la miezul nopţii, cu scopul de a îndemna la calm.

”Nu e nimic onorabil în a vă incendia oraşul”, a subliniat primarul din Minneapolis Jacob Frey, prezent alături de guvernator.

Citeste si: Violențe în SUA. Crima din Minneapolis a declanșat acțiuni teribile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si