UPDATE: Alerta de tsunami, emisă după un seism cu magnitudinea 7,8, produs miercuri în largul Peninsulei Alaska, a fost ridicată, conform Centrului de Alertă pentru Tsunami din Pacific

Cutremur Alaska 2020. Cutremurul a avut loc la aproximativ 800 de kilometri sud-vest de Anchorage, în largul Alaskăi, şi a declanşat o alertă de tsunami.

Alerta de tsunami vizează o zonă cu o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului seismului.

Cutremurul a avut loc la ora 6.12 GMT (9.12, ora României), la 90 de kilometri sud de Perryville, potrivit US Geological Survey.

”Pe baza parametrilor preliminari ai seismului(...), valuri de tsunami periculoase sunt posibile pe coastele situate până la peste 400 de kilometri de epicentrul cutremurului”, a anunţat Centrul de alertă de tsunami la Pacific.

Cutremur Alaska 2020. Alertă de tsunami

Alerta de tsunami vizează Peninsula Alaska şi sudul Alaskăi.

”În privinţa celorlalte coaste americane şi canadiene din America Nord, nivelul pericolului unui tsunami este pe cale să efie evaluat”, a precizat centrul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Cutremur Alaska 2020. Seismul a fost resimţit pe o rază de sute de kilometri.

Citeste si: Alertă de tsunami după un cutremur devastator, de 7,3 grade

Cutremur Alaska 2020
Cutremur Alaska 2020

”Patul şi perdelele se balansau. Eu l-am resimţit ca pe un cutremur foarte lung”, a declarat un martor la Homer, în Alaska, la aproape 650 de kilometri de epicentru, citat de site-ul de supraveghere a seismelor msc-csem.org.

Alaska este situată pe Centura de Foc a Pacificului, activă seismic şi care se întinde din Golful Alaskăi în Peninsula rusă Kamceatka.

La 27 martie 1964, un cutremut de magnitudinea 9,2- cel mai violent înregistrat vreodată în SUA şi în lume- a devastat regiunea Anchorage.

Citeste si: Un nou cutremur în România, joi seară. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremurul a durat mai multe minute, a provocat un tsunami distrugător pe toată Coasta de Vest americană şi a ucis peste 250 de oameni.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si