Marinarul salvat a fost găsit în derivă, într-o vestă de salvare. El le-a spus salvatorilor că a văzut cum nava s-a răsturnat, scrie BBC NEWS.

Echipajul de pe Gulf Livestock 1 a trimis un semnal SOS din Marea Chinei de Est, după ce nava a fost prinsă în taifunul Maysak. În prezent, salvatorii continuă căutarea restului echipajului și a navei.

Marinarul care a fost salvat este filipinez

Echipajul era format din 39 de marinari din Filipine, doi din Noua Zeelandă și doi din Australia. Potrivit gărzii de coastă japoneze, bărbatul care a fost salvat este filipinez.

Citeste si: Furtuna tropicală Amanda loveşte Guatemala şi El salvador. Cel puţin 14 morţi

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

El a povestit că motorul navei a cedat, iar aceasta s-a răsturnat după ce a fost lovită de un val. Bărbatul salvat este Sareno Eduarodo, de 45 de ani. El a declarat că echipajul a fost instruit să îmbrace veste de salvare și să sară în apă.

Gulf Livestock 1 a plecat din Noua Zeelandă pe data de 14 august, îndreptându-se spre China, călătoria urmând să dureze 17 zile.

Citeste si: Super-ciclonul Amphan a atins zona de uscat în India

Liezel Pitogo, în vârstă de 38 de ani, a vorbit marți seara cu soțul ei Lindon, marinar pe navă. Spunea că se îndreaptă spre China, dar era „puțin îngrijorat din cauza vremii”, a declarat femeia din Filipine pentru BBC.

„Telefonul lui nu mai era funcțional miercuri. Am crezut că este doar o problemă cu semnalul, dar apoi am văzut o postare pe Facebook a soției unui marinar, despre o navă de marfă care a dispărut”, a mai spus femeia, într-o relatare pentur BBC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si