Rezultatele finale la Alegerile locale Bucureşti 2020 vor fi publicate în acest articol imediat după ce noile date vor fi comunicate de Biroul Electoral Central.

Nicuşor Dan a câştigat alegerile locale pentru Bucureşti în 2020

Ultimele date provizorii arată că Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,79% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil, Gabriela Firea (PSD) – 37,98%.

Datele Biroului Electoral Central vin după numărarea a aproximativ 97,92% dintre voturi.

Pe locul al treilea, Traian Băsescu, candidatul PMP, are în continuare 10,98%.

Rezultate alegeri locale Bucureşti 2020 pe sectoare- Date provizorii

La Sectorul 1, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 41,03% din voturi, la o diferenţă de 1,25% de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,78%.

La Sectorul 2, după centralizarea a 97,55% dintre voturi, Radu Mihaiu (susţinut de PNL şi USR PLUS) are 36,91%, Dan Cristian Popescu (PSD)- 31,50%, iar Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL)- 14,06%.

La Sectorul 3, după numărarea a 97,52% dintre voturi, Robert Negoiţă a obţinut 43,78%, Adrian Moraru (PNL- USR PLUS)- 28,44%, iar Aurelian Bădulescu (PSD)- 13,72%.

După numărarea a 98,09% dintre voturi, la Sectorul 4, Daniel Băluţă (PSD) a obţinut 57,03%, iar Simona Spătaru (PNL- USR PLUS)- 29,88%.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD)- 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL- USR PLUS)- 25,24%.

La Sectorul 6, unde s-au centralizat 98,12% dintre voturi, Ciprian Ciucu a luat 43,40%, Gabriel Mutu (PSD)- 34,56% şi Ştefan Florescu (PMP)- 7,68%.

Rezultate finale Alegeri locale Bucureşti 2020 - Sectorul 1,2,3,4,5 şi 6
Rezultate finale Alegeri locale Bucureşti 2020 - Sectorul 1,2,3,4,5 şi 6

Cererea PSD de anulare a alegerilor din Sectorul 1, respinsă

Biroul Electoral Central a respins, joi seară, din nou cererea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1, au afirmat surse ale instituţiei, pentru News.ro.

În plus, instituţia va emite o circulară prin care vor fi oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5. Această decizie a fost luată ca replică la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti, au mai precizat sursele citate.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti a solicitat Biroului Electoral Central o interpretare unitară privind renumărarea voturilor. În documentul transmis există o referire la decizia BEC prin care a fost admisă renumărarea voturilor în Sectorul 5, însă precizează că Legea 115/2015 nu reglementează posibilitate de a fi solicitată renumărarea voturilor, altfel decât în condiţiile art. 95 din legea menţionată. Sursa citată precizează că BEC a admis cererea de renumărare a voturilor în Sectorul 5 „pe baza unei majorităţi conjuncturale, din partea formaţiunilor politice”.

Prin urmare, se solicită soluţionare unei contestaţii care a fost depusă de către preşedintele biroului electoral Sector 5, locţiitorul şi de către reprezentantul Partidului Puterii Umaniste, la decizia BEC prin care a fost admisă solicitarea renumărării voturilor în acest sector.

PSD a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1.

Candidatul PSD pentru Sectorul 1 la alegerile locale 2020, Daniel Tudorache, a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector.

Anunţul făcut de Marcel Vela

23 de persoane care au semnat şapte procese verbale privind alegerile din Sectorul 1 vor fi audiate pentru stabilirea corectitudinii completării lor, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. Astfel, MAI a înaintat către Parchetul Sectorului 1 un dosar la care lucrează doi procurori, împreună cu colegi din MAI, şi din cele 473 de procese verbale, şapte sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele şapte procese verbale, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate, având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate în legătură cu corectitudinea completării lor", a spus Vela, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si