Cât se fierb ouăle. Trucuri pentru a obține ouă de Paște moi, cleioase sau tari
Cât se fierb ouăle? Este întrebarea pe care și-o pun, an de an, gospodinele în preajma Paștelui. Vă prezentăm azi metodele pentru a obține ouă de Paște moi, cleioase sau tari. Iată secretele!
Cât se fierb ouăle? Ouă de Paște moi, cleioase sau tari, după preferință. Există niște mici secrete care vă vor ajuta să obțineți ouăle fierte fix pe gustul dumneavoastră.
Mai întâi să vorbim de câteva greșeli frecvente atunci când fierbi ouăle de Paște.
Cum se fierb ouăle? Greșeli frecvente când faci ouă de Paște
În niciun caz, nu aduce apa la gradul de fierbere înainte de a adaugă ouăle.
Poate duce instant la crăparea acestuia și astfel vopseaua de ouă va intra prin acele fisuri.
Ouăle se pun într-un vas suficient de încăpător. Ele trebuie să stea într-un singur strat. Dacă le puneți unele peste altele se vor crăpa foarte ușor.
Aici intervine problema legată de timpul de fierbere. Există timpi exacți care vor face ouăle tari, moi sau cleioase. Puneţi apa la fiert şi imediat ce apar bule pe marginea apei şi ouăle se mişcă uşor, opriţi focul. Acoperiţi cratiţă şi de aici începeți să cronometraţi.
Pentru a obține ouă moi trebuie să le lăsați fix trei minute în apa fierbinte. Cum vor fi în interior? Gălbenuşul oului va fi un lichid gros, iar lbuşul este în cea mai mare parte solid.
12 minute- atât trebuie să țineți ouăle în apa fierbinte dacă vreți ouă cleioase. Albuşul este ferm, dar nu uscat. Gălbenuşul nu este umed, dar nici complet uscat. Va fi ușor moale.