Războiul dintre Rusia și Ucraina este extrem de probabil în lumina noilor indicii. Consolidarea armată rusă din apropierea Ucrainei s-a extins și include acum și rezerve de sânge, împreună cu alte materiale medicale care i-ar permite să trateze victimele, un alt indiciu-cheie al pregătirii militare a Moscovei, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters.

Citeste si: VIDEO| Peste două săptămâni, Rusia ar fi pregătită sută la sută pentru invadarea Ucrainei

În același timp, mai mulți oficiali europeni au primit interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei. Măsura vine ca răspuns la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană. 

Cel mai bun indiciu că Rusia se pregătește de invazie în Ucraina

Actuali și foști oficiali americani spun că astfel de indicatori concreți, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru.

Rusia a masat deja peste 100.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina.

Printre avertismente se numără declarația președintelui Joe Biden- că un atac rusesc este iminent- și remarcile secretarului de stat american Antony Blinken, care a afirmat că Rusia ar putea lansa un nou atac asupra Ucrainei într-un "termen foarte scurt".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Americanii anunță o creștere a prezenței militare ruse lângă granița cu Ucraina

„Nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve”

Pentagonul a recunoscut anterior că Rusia a trimis „suport medical” în zonă.

Dar dezvăluirea privind rezervele de sânge adaugă un detaliu despre care experții spun că este esențial pentru a determina pregătirea militară a Rusiei.

„Nu garantează că va avea loc un alt atac, dar nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve”, a spus Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina 2022: Cum ar putea fi afectată România de un posibil conflict armat

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta informația. Nici Casa Albă nu a comentat subiectul, potrivit Digi24.

Cei trei oficiali americani care au vorbit despre rezervele de sânge au refuzat să spună când anume au aflat Statele Unite despre mutarea acestora către forțele armate din apropierea Ucrainei. Cu toate acestea, doi dintre ei au spus că a fost în ultimele săptămâni.

Citeste si: China avertizează SUA să ia în serios Rusia

Rusia, mutare agresivă la adresa statelor UE

Rusia a impus interdicții de intrare în țară pentru mai mulți oficiali europeni, ca răspuns la sancţiunile UE. 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Lista celor cărora li s-a interzis intrarea în Rusia cuprinde șefi ai companiilor militare private europene, reprezentanți ai agențiilor de aplicare a legii, autorităților legislative și executive ale unor state membre ale UE, care s-au implicat personal în promovarea politicii anti-ruse.

Citeste si: Rusia, nemulțumită de răspunsul în scris primit de la SUA

Nu au fost făcute publice informații cu privire la numărul pesoanelor vizate sau numele acestora. În schimb, oficialii de la Kremlin au anunțat că ”nota Ministerului rus de Externe a fost predată Delegației UE la Moscova, în conformitate cu procedura stabilită”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si