Este prea devreme pentru a prezenta o evaluare ”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Trebuie să le analizăm şi apoi să ne gândim la perspectivele raportate de Medinski. Negocieri directe sunt în curs între delegaţii ruse şi ucrainene ”, anunţă Peskov.

Negocierile au durat cinci ore

Negoceri au avut loc luni între delegaţii ruse şi ucrainene în Belarus, la frontiera ucraineano-belarusă și au durat aproximativ cinci ore.

Citeste si: Război în Ucraina- Noi atacuri, negocieri fără succes

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Moscova condiţionează orice soluţie la război şi la oprirea ofensivei sale în Ucraina de o recunoaştere a suveranităţii ruse în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, de o „denazificare” şi o „demilitarizare” a statului ucrainean, i-a spus luni Vladimir Putin omologului său francez Emmanuel Macron, într-o convorbire la telefon.

De asemenea, Rusia a cerut ca Ucraina să fie o ţară neutră, potrivit aceleiaşi surse.

Nicio concluzie în urma negocierilor

Discuțiile purtate între delegații ucraineni și ruși nu au ajuns la nicio concluzie după întâlnirea de la granița ucraineană-belarusă. Ambele părți se reîntorc la Kiev sau Moscova pentru a se consulta înainte de a doua rundă, ce va avea loc în zilele următoare.

Citeste si: Discuție telefonică între Macron, Putin și Zelenski. Președintele rus s-a angajat să cruţe civilii în Ucraina

Am convenit să continuăm negocierile ”, a spus Vladimir Medinsky, șeful corpului diplomatic rus, ce a participat la negocieri. Acesta a adăugat că o nouă întâlnire va avea loc în zilele următoare, la granița dintre Polonia și Belarus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si