Decizia drastică vine ca urmare a invaziei Rusiei asupra Ucrainei fiind considerată o măsură de siguranţă pe măsură ce atacurile se intensifică, soldații rusși distrugând mai multe oraşe, printre care şi oraşul-port Mariupol, conform  Daily Mail.

Totodată, există temeri că aproximativ 100 de civili s-ar afla îngropați în moloz după ce o rachetă a ţintit asupra unui bloc din orașul Boradyanka. 

Citeste si: Trupele ruse se apropie de a doua mare centrală din Ucraina

Femeile şi copiii din Ucraina au fost fotografiaţi în timp ce învaţă să folosească armele. Imaginile au fost făcute în timpul unui curs de autoapărare civilă la periferia orașului Lviv, Ucraina.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Ucraineni se pregătesc pentru a lupta împotriva rușilor. Mii de femei și copii sunt învățați cum să tragă cu mitraliera

Citeste si: Vladimir Putin se teme să nu fie asasinat chiar de unul dintre generalii săi

De câteva săptămâni, cetățenii obișnuiți de pe tot teritoriul Ucrainei primesc pregătire de bază de luptă în orice, de la manipularea armelor la fabricarea de cocktailuri Molotov incendiare până la aruncarea grenadelor. 

Mii de civili învață să folosească armele pentru a-și proteja țara împotriva rușilor

În cel mai mare oraș al Ucrainei, în Kiev, în timp ce autoritățile se pregăteau de atacuri, Anastasiia Lenna, fostă Miss Ucraina, a fost fotografiată cu o pușcă uriașă, cu lunetă roz, așa cum a avertizat într-o postare pe Instagram: „Toți cei care trec granița cu Ucraina cu intenția de a invada vor fi uciși!".

Ucraineni se pregătesc pentru a lupta împotriva rușilor. Mii de femei și copii sunt învățați cum să tragă cu mitraliera

Citeste si: Rusia acuză că armata ucraineană pregătește capcane cu ajutorul jurnaliștilor occidentali

Ucrainenii care locuiesc în străinătate au zburat chiar acasă pentru a se alătura „Unităților de Apărare Teritorială” – care au fost antrenate de militari în zonele împădurite sau abandonate de la periferia orașelor.

Citeste si: Un român blocat în Odesa, dezvăluirii cutremurătoare despre războiul din Ucraina: "Este plin de baricade și sârmă ghimpată"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si