Procuratura Generală rusă a cerut blocarea Instagram în Rusia, iar compania Meta să fie declarată extremistă, după ce ar fi permis utilizatorilor săi să transmită mesaje de amenințare la adresa Kremlinului, a transmis agenția de presă Interfax, preluată de  The Guardian.

Rusia vrea să declare Meta „organizație extremistă"

 

„În conformitate cu Legea federală „cu privire la combaterea activității extremiste”, Parchetul General al Federației Ruse a trimis o cerere la instanță pentru a recunoaște Meta Platforms Inc.

drept organizație extremistă și a interzice activitățile sale pe teritoriul Federației Ruse” a anunțat vineri Parchetul General al Federației Ruse.

Citeste si: Rușii atacă un centru pentru persoane cu dizabilităţi la Oskil, în apropiere de Harkov

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

 

Pentru Instagram, Rusia este a cincea cea mai mare piață a lumii, cu peste 65 milioane de useri. La fel este și în cazul WhatsApp: Rusia este a cincea cea mai mare țară pentru aplicație, cu aproape 70 milioane de useri.

Noile restricții vin la scurt timp după ce Meta- care deține Instagram, WhatsApp și Facebook- a anunțat că va încălca politica existentă și va permite utilizatorilor să ceară moartea lui Putin.

Meta va permite temporar postările care fac apel la violență împotriva invadatorilor ruși 

„Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent precum „moarte invadatorilor ruși”. Cu toate acestea nu vom permite în continuare apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat.

Citeste si: Ajutor de la stat pentru românii care găzduiesc refugiați ucraineni. Ce sumă vor avea în fiecare zi pentru hrana unui om

Apelurile la moartea liderilor vor fi permise cu excepția cazului în care conțin alte ținte sau nu au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, potrivit unui e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea la violență.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si